Terrassa recupera aquest cap de setmana la Fira de la Gent Gran

Al llarg de dissabte i diumenge se celebraran tot d'activitats al Recinte Firal per obrir un mes ple d'activitats

Redacció
30 de març del 2017
L'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Promoció de la Gent Gran, i la Federació de Centres i Associacions de Gent Gran de Terrassa i Comarca (FCAGG), recuperen la Fira de la Gent Gran, el proper cap de setmana, 1 i 2 d'abril, al Recinte Firal (passeig del Vint-i-dos de Juliol, 265).

La Federació és l'encarregada de coordinar les entitats participants i les activitats que es duran a terme al llarg del cap de setmana. El programa inclou un ampli ventall d'activitats, des d'espectacles i actuacions teatrals, a tallers, exposicions, exhibicions de ball i havaneres. La majoria de les activitats van a càrrec dels socis i de les sòcies de les entitats, clubs i associacions de la gent gran de Terrassa.

A més de les actuacions, la Fira de la Gent Gran acollirà per primera vegada un concurs de pintura ràpida. Tothom qui vulgui participar haurà de dur el seu material. L'organització segellarà els suports (paper, tela, etc.) a les 9 h i els participants tindran temps fins a les 14 h per elaborar les pintures, d'una temàtica concreta que s'anunciarà el mateix dia. Els guanyadors seran premiats amb entrades per diferents actuacions i espectacles del Centre Cultural.

El punt i final al cap de setmana festiu arribarà amb el ball de cloenda, obert a tothom. El preu de l'entrada serà de 50 cèntims, que es destinaran al centre de distribució social d'aliments El Rebost.

La Fira es va deixar d'organitzar al Recinte Firal l'any 2008 i, des d'aleshores, s'ha fet en altres espais oberts, com la plaça Vella o la plaça Nova, per mantenir la visibilitat del treball que realitzen les entitats de gent gran a la ciutat. Amb el suport a aquesta activitat, l'Ajuntament fa palesa l'aposta per la promoció de la gent gran a la ciutat i el seu compromís com a Ciutat Amiga de les Persones Grans.

Abril, nou mes de la gent gran

A banda de la Fira de la Gent Gran, la gent gran de la ciutat tindrà una altra cita a final de mes. Els dies 25, 26 i 27 d'abril a la tarda, el Centre Cultural obrirà les seves portes per acollir una vintena d'actuacions musicals i teatrals, així com dues desfilades de roba modernista i vestits de paper, a càrrec de corals, entitats i associacions dels diferents barris de Terrassa. L'objectiu és posar en comú totes les activitats dutes a terme durant l'any. A més, es farà lliurament dels premis del concurs de pintura ràpida celebrat durant la Fira. L'entrada també tindrà un cost de 50 cèntims per a cadascun dels dies, que aniran a parar a El Rebost.

D'aquesta manera, les dues activitats de l'abril substituiran el tradicional ‘Octubre, mes de la gent gran', que s'ha celebrat anualment amb activitats diverses. Tot i així, es continuarà celebrant l'1 d'octubre, establert al calendari com a Dia Internacional de les Persones Grans.