Terrassa i Sabadell treballaran conjuntament per millorar la seva oferta cultural

Es faran diverses reunions al llarg de l'any per conèixer els programes de les dues ciutats

El regidor de Cultura de Terrassa, Jordi Flores.
El regidor de Cultura de Terrassa, Jordi Flores. | Eloi Falguera
Redacció
29 de març del 2017
Actualitzat a les 18:26h
El serveis de Cultura dels Ajuntaments de Terrassa i de Sabadell organitzaran un seguit de jornades de treball amb l'objectiu d'iniciar una feina conjunta que contribueixi a millorar i completar l'oferta cultural existent en ambdós municipis. Una trobada entre el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Terrassa, Jordi Flores, i la seva homòloga a l'Ajuntament de Sabadell, Montserrat Chacón, ha servit per establir les bases d'aquesta col·laboració.

S'ha iniciat així un treball conjunt entre els dos consistoris que, des del coneixement mutu, estableix un seguit de trobades de caràcter mensual, on regidors, direccions de serveis i equips tècnics puguin conèixer de primera mà i en profunditat els diferents projectes d'àmbit cultural en els que treballen cada un dels municipis.

El regidor de Cultura de Terrassa, Jordi Flores, ha explicat que "l'objectiu és que els dos municipis, donada la seva proximitat geogràfica, estableixin unes línies de treball conjunt que permetin crear sinergies, millorar i complementar les seves respectives polítiques d'àmbit cultural, així com oferir un millor servei a la ciutadania d'ambdues ciutats".

Per a la regidora de Cultura de Sabadell, Montserrat Chacón, "el treball entre les dues ciutats presenta un gran potencial en el camp cultural. La vitalitat de les entitats, el mapa conjunt d'equipaments, la complementarietat de l'oferta cultural i els programes d'intervenció conjunta ens permeten, més enllà de l'intercanvi d'experiències i de bones pràctiques, generar molt més valor afegit que la suma de cada ciutat".

S'ha definit un calendari de trobades fins a finals d'any, que s'ha iniciat aquest mes de març amb la presentació del procés de treball i elaboració del Llibre Blanc de la Cultura i les Arts a Terrassa i els resultats obtinguts. Seran unes sessions de treball que, amb caràcter mensual, s'allargaran fins el proper mes de desembre i en les que s'abordaran temes com les polítiques de foment en matèria artística i musical, programació de sales, promoció d'artistes locals, nous públics, patrimoni, biblioteques i proximitat cultural o les polítiques de suport a la producció o l'exhibició cultural entre altres.Aquest treball conjunt entre els dos municipis dóna continuïtat a la línia iniciada l'any passat pels alcaldes de Terrassa i Sabadell, Jordi Ballart i Juli Fernàndez, en la que es van establir les bases d'una col·laboració continuada en tots aquells temes que siguin d'interès per a les dues ciutats.