Prop de 1.700 espectadors gaudeixen del Jazz a Prop 2017

El cicle ha celebrat el 20è aniversari amb una ocupació mitjana del 90%,

Redacció
29 de març del 2017
Actualitzat a les 18:04h
Un total de 1.685 persones han gaudit dels vuit concerts gratuïts programats al cicle Jazz a Prop, que enguany ha celebrat el vinté aniversari. El conjunt de propostes musicals, vuit en total, ha assolit un 90% d’ocupació mitjana. Segons ha apuntat el regidor de cultura, Jordi Flores “El cicle Jazz a Prop ha celebrat la vintena edició com un esdeveniment plenament consolidat i on ciutadania, músics, entitats i associacions demostren la seva implicació i treballen plegats per aconseguir uns resultats que, un any més, han estat fantàstics. El nivell de qualitat del cicle i la gran assistència de públic a tots els concerts programats són la confirmació que anem en la bona direcció, ens referma en la nostra aposta per
la cultura de qualitat i de proximitat i ens anima a continuar treballant en aquesta línia”, ha afegit el regidor.

El programa ha arribat a la vintena edició amb la novetat destacada del canvi en la direcció, que ha assumit l’associació local MujazzT. L’entitat, que agrupa als músics de jazz de Terrassa, ha tancat aquesta primera edició al capdavant de la gestió del cicle amb uns resultats molt satisfactoris, tant per l’alt nivell artístic com per la gran resposta del públic.

L’altra gran novetat ha estat la inclusió dels mercats municipals entre els escenaris del cicle. Precisament, el Jazz a Prop 2017 arrencava el dissabte 11 de febrer al Mercat de Sant Pere, amb l’actuació de MujazzT Dixie Four & Josep Maria Farràs, una banda de dixie formada per músics de diverses generacions acompanyats d’un dels artistes de Jazz més reconeguts de la nostra ciutat. Amb una posada en escena ben cuidada, l’actuació va recórrer el Mercat aconseguint una assistència aproximada de 250 persones.

L’endemà, 12 de febrer, el Casal Cívic del Segle XX va acollir el segon dels concerts programats. Guillem Arnedo & Celeste Alías van oferir un repertori integrat principalment per peces seleccionades de diferents musicals de cinema, que va comptar amb l’assistència de 140 persones.

El dissabte 18 de febrer, The Swing Beat Band & Carolina Alabau van aconseguir un 100% d’ocupació (220 persones) en l’actuació que van oferir al Centre Cívic Alcalde Morera, on el swing i el ball van ser el protagonistes indiscutibles.

També l’actuació de Victor Puertas & The Mellow Tones va aconseguir omplir el Centre Cívic President Macià, on 210 persones van gaudir d’un dels referents actuals del Blues català qui, acompanyat pels The Mellow Tones, va oferir un gran concert de blues.

El dissabte 11 de març, els Arecio Smith Organ Combo van actuar al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany davant 220 espectadors, aconseguint també el 100% d’ocupació. L’excel·lent i versàtil organista Arecio Smith es va fer acompanyar d’una formació de músics d'una dilatada trajectòria professional fent gaudir al públic a ritmes de shuffle, boogaloo o funk.

El Casal de Can Boada va ser l’escenari del concert protagonitzat per The Ramblers & Jonathan Herrero el passat 18 de març. L’actuació, tot un recorregut pel més important repertori de blues dels anys 60, va comptar amb l’assistència de 145 persones, el 100% de l’aforament.

Finalment, el dissabte 25 de març es va cloure el cicle amb dos concerts. La formació internacional Casi el mejor trío de tu vida va oferir un concert al Mercat de la Independència, davant 300 persones. Amb un repertori format bàsicament per temes de dixieland i blues, la banda va sorprendre al públic per la seva solidesa musical i capacitat comunicativa. Per la seva banda, al Casal de Montserrat, Torresana i Vilardell va acollir l’últim concert, a càrrec de Carles Pineda Soulbop Quartet & Glòria Torres. El quintet, format per músics arrelats al Vallès i reconeguts per la seva trajectòria professional, va actuar davant 200 persones.

Jazz a Prop és una de les apostes municipals per contribuir a descentralitzar l’activitat cultural i fer-la accessible a tothom. Alhora, el cicle vol ser una via de captació de nous públics i també un element d’integració, cohesió i foment d’una identitat positiva dels barris on les entitats veïnals del territori col·laboren amb l’organització dels concerts, sobretot ambientant els espais, fent difusió i actuant com a amfitrions dels concerts.