Egarsat incentiva amb 560.000 euros les empreses que redueixen riscos

Les empreses reconegudes han rebut aquest "bonus" per haver treballat activament per disminuir i prevenir la sinistralitat durant el període d'observació corresponent | L'incentiu consisteix en un sistema de bonificacions en les cotitzacions per contingència professional

per Redacció, 29 de març de 2017 a les 10:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Egarsat ha compensat el 2016, per un import total de 561.190 euros, aquelles empreses mutualistes que han promogut de forma significativa la disminució i la prevenció de la sinistralitat laboral durant el seu període d'observació.

L'incentiu consisteix en un sistema de bonificacions que atorga la Seguretat Social a través de la mútua, basat en reduccions en les cotitzacions per contingències professionals a les empreses que han dut a terme accions destacades per reduir i prevenir els accidents de treball i les malalties professionals.


Les sol·licituds del bonus autoritzades corresponen a la campanya del 2015 i, per rebre'l, les empreses havien de complir i acreditar davant la Direcció General d'Ordenació de la Seguretat Social els requisits que preveu el Reial Decret 404/2010, de 31 de març. Aquests requisits estan fonamentats en aspectes com haver realitzat inversions en matèria de prevenció de riscos pel que fa a instal·lacions, processos i/o equips; haver mantingut o reduït els índexs de sinistralitat; o no tenir sancions en via administrativa greus o molt greus en matèria de prevenció de riscos per part de la Seguretat Social.

Gràcies al bonus, les empreses reconegudes han pogut deduir-se un 5% de les quotes per cotitzacions per accidents de treball i malalties professionals, percentatge que s'ha incrementat fins al 10% si era el segon any o successius, sempre que l'empresa hagués percebut aquest incentiu en l'any anterior.

 
Nova normativa

Aquest mes de març va entrar en vigor una nova normativa, el RD 231/2017, que regularà, a partir de l'any vinent, el sistema de reducció de les cotitzacions per contingències professionals a les empreses que hagin disminuït de manera considerable la sinistralitat laboral.
La normativa substitueix el Reial Decret 404/2010, de 31 de març que, fins al moment, regulava aquest sistema d'incentius. No obstant això, les sol·licituds a presentar durant aquesta campanya 2017 estaran encara regulades pel Reial Decret de 2010.
 

 

Participació