«Joc de cadires»

Article d'opinió de la regidora d'Acord per Viladecavalls María José Rodríguez

María José Rodríguez
27 de març del 2017
Actualitzat a les 9:49h
Després de 22 mesos d'experiència de regidora m'adono que m'han servit per anar assimilant que el llenguatge de la política és molt diferent del llenguatge que qualsevol persona en el dia a dia fa servir. Però continuo pensant que no hauria de ser així. En aquests 22 mesos he pogut aprendre coses que mai m'hagués agradat aprendre, i aprendre a callar no perquè el que sé i hagi de dir no sigui important, sinó perquè possiblement la gent no vulgui que els expliquis. La majoria volem escoltar missatges positius i engrescadors, no estratègies, manipulacions, ni tretes vàries. Sembla que si les expliques fins i tot se't poden tornar... I això és al que saben jugar molt bé alguns... Així que aquests mesos finalment m'han ajudat a aprendre sobretot a treballar la paciència per esperar dies com el que va arribar la setmana passada o altres que segur vindran.

L'inici de legislatura amb l'actual equip de govern es feia possible gràcies al vot del regidor socialista Marc González (PSC), el mateix que des de fa una setmana ha passat a formar part de l'equip de govern del grup municipal CDC (Convergència, vaja, perquè ens entenguem, perquè PdCAT per més que el vulguin reivindicar per camuflar-se no és el nom amb el qual es van presentar a eleccions).

Passats 22 mesos i evidenciat allò que ja molts sabíem em ve molt de gust deixar-me anar. Així que aquí va aquest escrit. 

El regidor socialista Marc González, és el mateix que va defensar durant la campanya "A Viladecavalls les persones primer”. Aquest era el seu eslògan, el que no va dir és quines... El mateix que no viu al poble, i malauradament en són uns quants al consistori. 22 mesos observant les seves actuacions han servit per confirmar la impressió inicial. El balanç que en faig de la seva feina és la d'un regidor com a poc, poc formal i amb una manca total de respecte a la institució. I fonamento la meva afirmació: 

- Per l'absolut passotisme en el compliment dels seus compromisos de campanya. 

- Per la falta de puntualitat a plens i informatives de ple i altres reunions. En el cas de les informatives (com que no es cobren) inclús no ha vingut a alguna i sempre que ha pogut se n'ha escaquejat de reunions. 

- Per la manca d'actitud receptiva i participativa i poca voluntat de treball des de que és regidor, en tots els sentits. Ara que ha entrat a govern, se’l veurà i se l’esperarà? 

- Per la seva absència a festes populars i actes oficials.  

Això sí, cada mes ha anat cobrant escrupolosament els seus 520 euros per no fer res més que assistir a plens. I un altre tant pel premi que va obtenir pels serveis prestats a la investidura quan el van nomenar membre del Consell Comarcal, i tot, per no fer res.

Es poden comptar amb poc més dels dits d'una mà els precs i preguntes que ha fet en 22 mesos als plens. 

Les mocions presentades han estat totes genèriques de partit en l'àmbit nacional o estatal, cap concreta i elaborada pel poble, és a dir, que no n'ha redactat cap ni una, li han vingut donades. 

El primer ple, un ple on protocol·làriament està estipulat només aprovar el cartipàs municipal, va tenir la intervenció estel·lar de proposar la Comissió Informativa Especial de Benestar Social i Vulnerabilitat i postular-se per a presidir-la. Evidentment, al ple següent l'equip de govern li va concedir la creació de la citada Comissió i la seva presidència. Va fer el seu súper article als diaris que ho justificava tot amb una comissió que en 22 mesos s'ha convocat "0" vegades. Fer feina, està clar que no és el que més l’engresca, si més no la feina de regidor. 

Aleshores va arribar l'aprovació del pressupost del 2016, i quan tots els partits de l'oposició vam participar fent propostes i debatent-les, el senyor se'n va anar de vacances, i encara va tenir la barra de dir als mitjans de comunicació que s'havia abstingut perquè havia faltat debat... 

Poca cosa més es pot explicar d'ell, però crec que tot plegat ja explica molt. Ara passa a formar part de l'equip de govern. Ni tan sols pren possessió de regidories: les portarà de manera compartida, no sigui cas que li doni massa feina. I està clar, com que durant aquests mesos tampoc no ha fet res amb la seva famosa comissió, tampoc no ha optat sortosament a la regidoria de Benestar Social, Déu nos en guard!!! Però això sí, per assistència a ple i a juntes de govern ja es podrà portar el seu "pico" mensual a sumar al del Consell Comarcal. A un com a poc, se li podria quedar cara de ximple... Entenc perfectament que aquestes coses són les que deceben a la gent de la política, em decep a mi, no cal que digui més, tan sols que potser el qualificatiu de "poc formal" es queda curt, però la resta de qualificatius us els deixo a la vostra imaginació.


María José Rodríguez Soriano
Regidora portaveu del Grup Municipal Acord per Viladecavalls