Nova línia de bus entre Castellbisbal i Sant Andreu de la Barca

El nou servei millora la connexió dels polígons industrials i la intermodalitat amb Renfe i FGC

Redacció
24 de març del 2017
Actualitzat a la 13:10h
Una nova línia d’autobús comunicarà les ciutats de Castellbisbal i Sant Andreu de la Barca, facilitarà la connexió amb d’altres mitjans de transport públics i prestarà servei a la zona industrial.

La Generalitat ha aprovat la posada en marxa del nou servei que reivindicaven els dos municipis, que consideren que la nova línia permetrà acostar les dues ciutats salvant la barrera que suposa el riu Llobregat.

El pressupost anual del servei serà de més de 60.000 euros, que finançaran a parts iguals les tres administracions.

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha destacat que “la posada en marxa de la nova línia permetrà acostar serveis als ciutadans dels dos municipis” i ha recordat que a partir de la seva posada en funcionament, els veïns de Castellbisbal tindran més a prop l’estació de Ferrocarrils de Sant Andreu i els de Sant Andreu l’estació de Renfe de Castellbisbal.

En aquest sentit, l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, ha ressaltat que la població del seu municipi en sortirà especialment beneficiada perquè “la nova línia suposarà augmentar la freqüència de pas del transport públic entre el nucli urbà de Castellbisbal i l’Estació de Renfe”.

Segons el regidor de Medi Ambient de Castellbisbal, Enrico Martinelli, un altre avantatge de la nova línia és que “donarà servei als polígons industrials de Sant Vicenç i el Llobregat”. “D’aquesta manera els treballadors tindran una alternativa al vehicle privat per poder accedir a la seva feina”, ha dit la regidora d’Urbanisme de Sant Andreu de la Barca, Eva Prim.

A més de millorar l’accés en transport públic a les zones industrials dels dos municipis, un altre dels objectius de la nova línia és facilitar l’accés a la Renfe dels alumnes que estudien a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Ara els dos ajuntaments i la Generalitat estan acabant de definir el recorregut i la situació de les parades de la nova línia, que es previst que comenci a funcionar durant el mes de maig.