Tres monuments de Terrassa, a les fosques aquest dissabte per «L'hora del planeta»

La torre del Palau, la bòbila Almirall i el monument a la Dona Treballadora apagaran els seus llums

Redacció
24 de març del 2017
Actualitzat a les 10:55h
La Torre del Palau es quedarà a les fosques aquest dissabte.
La Torre del Palau es quedarà a les fosques aquest dissabte. | Adrià Costa
L’Ajuntament de Terrassa s’adhereix un any més a la campanya “L’hora del planeta” i desconnectarà aquest dissabte 25 de març l’enllumenat de tres espais emblemàtics de la ciutat durant una hora. D’aquesta manera, el Consistori vol reiterar el seu compromís amb la lluita contra el canvi climàtic.

Aquesta convocatòria simbòlica, que enguany compleix deu anys, està impulsada pel World Wildlife Found (WWF), una de les principals ONG’s ambientalistes del món dedicades a la lluita contra el canvi climàtic, i vol posar de manifest l’estalvi que pot significar un ús suficient i correcte de l’energia. Municipis d’arreu del món hi participen, apagant llums de llars, oficines i edificis emblemàtics, per tal de reforçar les accions contra el canvi climàtic. L’apagada tindrà lloc entre les 20.30 i les 21.30 h.

A Terrassa, es desconnectarà l’enllumenat de la xemeneia de la Bòbila Almirall (plaça de l’Assemblea de Catalunya), la Torre del Palau i el Monument a la Dona Treballadora. Terrassa s’afegirà així a una apagada d’una hora que es desenvoluparà simultàniament a més de 250 ciutats de l’Estat espanyol i a més de 7.000 a tot el món. A més, el Consistori demana a la ciutadania la seva implicació en la lluita contra el canvi climàtic i que participi també en aquesta iniciativa mundial tancant els llums i evitant el consum elèctric, i sobretot que apliqui mesures permanents d’estalvi i eficiència energètica durant tot l’any, tal com demana el WWF.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Terrassa recorda que està plenament compromès amb tots els objectius d’estalvi i eficiència energètica, així com en la lluita contra el canvi climàtic, i que treballa per a reduir les emissions de CO2 un 20% l’any 2020.
 

La Torre del Palau de Terrassa. Foto: Adrià Costa