Baiget celebra que la inversió de Panasonic mostra la «confiança» en l'economia catalana

El conseller d'Empresa i Coneixement destaca que el suport de la Generalitat ha servirt per salvar la planta de Viladecavalls

Redacció
22 de març del 2017
Actualitzat a les 10:58h
El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha valorat l'anunci de Panasonic d'adquirir fins al 69% de les accions de Ficosa. En una roda de premsa aquest dimarts a la tarda, Baiget ha celebrat la bona notícia que representa que una multinacional com Panasonic aposti per l'economia catalana i ha assenyalat que el suport de la Generalitat ha servit per salvar la indústria a Viladecavalls i convertir la planta en un "hub de l'e-mobilitat". El conseller ha destacat que les xifres mostren que l'economia catalana continua sent competitiva i genera confiança a l'exterior.
"Una indústria important com Ficosa, que tenia plantes a Viladecavalls, a Sant Guim de Freixenet i a Rubí, passava per problemes. I amb la intervenció de la Generalitat es van revertir els problemes i s'ha aconseguit convertir la planta de Viladecavalls en un centre d'innovació i recerca", ha sentenciat el conseller.

Baiget ha apuntat que el centre de Viladecavalls treballarà en qüestions de mobilitat elèctrica, conducció autònoma i connectivitat. El conseller ha afegit que Ficosa comptava amb 500 treballadors a Viladecavalls quan es va iniciar la intervenció del Govern i que ara pla planta dóna feina a 1.300 persones.

Segons ha informat Ficosa, la firma catalana reemborsarà el deute contret amb la Generalitat de Catalunya (50 milions d'euros) el 2009 durant la i la seva posterior subrogació el 2015, més un rendiment del 29% a través dels fons de la mateixa Ficosa i dels ingressos procedents de la transacció. Aquests recursos són els que ara ha adquirit Panasonic, ha apuntat Baiget, que ha avançat que el Govern rebrà ara 65 milions d'euros com a retorn dels 50 milions que va invertir inicialment.