Els estudis universitaris de Terrassa es promocionen al Saló de l'Ensenyament

L'estand de l'Ajuntament sortejarà una matrícula entre els que el visitin

Redacció
22 de març del 2017
L'estand de l'Ajuntament de Terrassa al Saló, en una edició anterior.
L'estand de l'Ajuntament de Terrassa al Saló, en una edició anterior. | Aj. Terrassa
L'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei d'Universitats, participa a la 28a edició del Saló de l'Ensenyament, que se celebra del 22 al 26 de març a Fira de Barcelona, promocionant l'oferta universitària de la ciutat. L'estand municipal oferirà informació sobre els estudis que es poden cursar al campus universitari de la ciutat.

L'estand municipal estarà ubicat al Recinte de Montjuïc, Palau P2, carrer F, núm 604. Es tracta d'un espai molt singular, de 32 m2, amb una xemeneia de cinc metres d'alçada amb el nom de Terrassa que farà molt visible l'estand als visitants del Saló  i una pantalla on es projectarà un vídeo amb imatges de la ciutat i del campus de Terrassa. A més, l'espai també atorgarà un paper protagonista a la tradició centenària de Terrassa com a ciutat universitària des de l'any 1902.

Terrassa es presenta al saló d'enguany amb una imatge totalment renovada, amb l'objectiu de consolidar el pes i la importància de la ciutat en el mapa universitari de Catalunya. Aquesta acció respon a un dels propòsits del projecte Terrassa Universitària – Campus Ègara, presentat recentment, que pretén ser una eina que agrupi tota la informació essencial al voltant del món universitari de Terrassa, que el promogui i posicioni la ciutat pels diferents serveis de valor que ofereix.

Durant els dies d'obertura del Saló, a l'estand de Terrassa es farà difusió de l'oferta formativa i de serveis de la ciutat amb la distribució d'un quadríptic i un plànol de la ciutat on apareixen totes les escoles, així com els serveis d'interès per als estudiants. D'altra banda, els estudiants interessats en dur a terme la seva formació en algun dels centres universitaris de Terrassa podran omplir una butlleta i participaran en el sorteig d'una matrícula universitària (fins a un import de 2.500 euros). D'aquesta forma, l'Ajuntament de Terrassa vol mostrar el seu suport als joves estudiants i al conjunt de la comunitat universitària de la ciutat.

Aquest és el 17è any que el Consistori participa al certamen, amb l'objectiu de promocionar la dimensió universitària de la ciutat, tant per la seva variada oferta formativa com per l'existència d'un ampli ventall de serveis i recursos adreçats als estudiants, en el marc d'un saló que cada any visiten prop de 70.000 estudiants.

10.000 alumnes i 180 titulacions oficials

A Terrassa, segona ciutat universitària de Catalunya, amb més de 10.000 alumnes, es poden cursar 180 titulacions oficials diferents a través de les cinc universitats representades, les vuit escoles universitàries i de formació superior, una facultat, un hospital universitari amb un campus de salut, i una escola d'idiomes del campus (reconeguda com a centre examinador dels certificats de Cambridge). Totes aquestes universitats i centres universitaris ofereixen formació que cobreix un ampli ventall de necessitats: les enginyeries de l'àmbit industrial, cinema, audiovisual, aeronàutica, telecomunicacions, imatge i so, creació de videojocs i multimèdia, disseny industrial, òptica i optometria, gestió empresarial, infermeria, teràpia ocupacional i comerç.

Aquesta oferta docent es pot cursar de manera presencial i a distància, i algunes de les titulacions només es poden fer a Terrassa, perquè són úniques en tot el sistema universitari català. És al cas dels estudis de cinema, aeronàutica, òptica, comerç o teràpia ocupacional. A més, l'Ajuntament de Terrassa compta amb les instal·lacions del Vapor Universitari, que dóna cabuda a diferents centres i serveis.

El Saló de l'Ensenyament es podrà visitar entre el 22 i el 26 de març, de dimecres a divendres de 9 a 19 h, dissabte de 10 a 20 h i diumenge de 9.30 a 14.30 h.