Dos nedadors del CN Terrassa, al podi en aigües gèlides

Víctor Galve i Olga Urbano es pengen el bronze en el I Campionat de Catalunya de Natació d'Hivern Open d'Aigües Gèlides

Olga Urbano i Víctor Galve, medallistes del CN Terrassa.
Olga Urbano i Víctor Galve, medallistes del CN Terrassa. | CN Terrassa
Redacció
21 de març del 2017
Actualitzat a les 12:56h
Els nedadors del Club Natació Terrassa Víctor Galve i Olga Urbano van aconseguir la medalla de bronze en el I Campionat de Catalunya de Natació d’Hivern Open d’Aigües Gèlides que va disputar-se el cap de setmana passat a l’Estany de Puigcerdà en el marc del II Pyrenees Ice Swimming Festival 2017. Es tracta de l’única prova d’aquestes característiques que se celebra al sud d’Europa i va aplegar una seixantena de participants de cinc nacionalitats diferents.
 
Víctor Galve va pujar al tercer graó del podi en els 100 m lliures, mateix mèrit que va assolir Olga Urbano en els 25 m lliures. L’objectiu d’ambdós nedadors és participar en el Campionat del Món d’Aigües Gèlides que tindrà lloc l’any 2018 a Tallinn (Estònia).
 
Disciplina nova a Catalunya amb aspiracions olímpiques
 
La natació en aigües gèlides és una disciplina nova a Catalunya, però està molt estesa en països del nord d’Europa, d’Àsia i d’Amèrica. Es practica en aigües amb una temperatura per sota de vuit graus i no està permès el vestit de neoprè. Els nedadors competeixen només amb el banyador tèxtil.

La Winter Swimming Association regula les condicions de l’aigua així com el reglament de les competicions. Cada dos anys se celebren campionats del món d’aquesta especialitat i l’associació està treballant per tal que la natació en aigües gèlides esdevingui esport olímpic en uns Jocs d’Hivern.