«El matí de Catalunya Ràdio» homenatja Lluís Llach en directe des de Terrassa

El cantautor commemora el 50è aniversari del seu primer concert, que va ser al Socialet el 22 de març del 1967 | El matinal de la ràdio pública entrevistarà Llach, amb diverses actuacions musicals, al mateix escenari d'aquell recital

Redacció
20 de març del 2017
Actualitzat el 21 de març a les 12:30h
Aquest dimarts, 21 de març, el Centre Cultural Social de Terrassa i El Matí de Catalunya Ràdio homenatgen Lluís Llach la vigília del 50è aniversari del seu primer concert, que va ser precisament al teatre El Socialet de Terrassa.

Per a commemorar l'efemèride, el matinal de la ràdio pública, presentat per Mònica Terribas, s'emetrà en directe des del mateix escenari terrassenc que va veure debutar el cantautor de Verges el 1967.

A partir de les nou del matí, el programa farà tertúlia amb Francesc de Dalmases, director de les revistes Catalan International View i ONGC, de solidaritat, cooperació i relacions internacionals; Montse Castellà, cantautora i portaveu de la plataforma "Trens Dignes" de les Terres de l'Ebre; Joan Manel Tresserras, exconseller i professor de Ciències de la Comunicació de la UAB, i Salvador Cot, director del diari digital El Món.

Després, Mònica Terribas farà una entrevista a Lluís Llach, on hi participaran Laura Almerich, guitarrista que durant molts anys el va acompanyar en els escenaris, i Núria Batalla, mànager del músic des dels inicis fins a principis dels anys 90.

Durant tot el programa hi haurà sis actuacions musicals i s'escoltaran temes del repertori del músic de Verges. Hi participaran també veïns dels pobles on ha viscut Llach i amics que ha conreat durant tota la seva carrera.

Llach commemorarà així els 50 anys del primer cop que va pujar als escenaris com a part dels Setze Jutges, el 22 de març del 1967 a Terrassa. Va ser al Socialet, part del que aleshores es deia Centre Social Catòlic, i durant tot el concert, segons explica la seva pàgina web, estava tan nerviós que es va passar tot el temps amb els ulls tancats i amb les cames tremolant.

Les entrades per assistir a la commemoració es van posar a disposició dels socis del Social el 8 de març i es van esgotar en poques hores. 
 

El Matí de Catalunya Ràdio serà en directe aquest dimarts a Terrassa Foto: Catalunya Ràdio