La lluita compartida de la llengua i l'escola, a debat a Terrassa

Redacció
19 de març del 2017
La lluita compartida de l'escola i la llengua centraran una taula rodona aquest dilluns 20 de març al Centre Cívic President Macià. Diverses persones dins de l'àmbit de l'educació, la llengua i que han viscut la immigració parlaran sobre la seva experiència. 

En el marc de la campanya nacional "Lluites compartides", la xerrada es focalitzarà al voltant de la integració de les persones que han anat arribant a la ciutat en diferents moments de la història i com l'escola i la llengua n'han sigut un eix vertebrador.

Hi participaran Al Ousseynou, immigrant del Senegal; Jose Antonio Lao, expresident de l’A.V. de Sant Pere Nord; Khadija Sahli, immigrant del Marroc; Mario Soria, immigrant de l'Amèrica Llatina, i Teresa Ciurana, presidenta de l'Associació de Mestres Alexandre Galí. Pepe Ruiz, president de Veu Pròpia i també arribat a Catalunya durant la primera immigració, serà l'encarregat de moderar la taula. 
 
Durant l'acte es podrà conèixer millor la campanya que ha engegat Òmnium Cultural a tot el territori i es podrà comprar també la samarreta de Lluites Compartides, una samarreta de cotó 100% dissenyada per la il·lustradora catalana Lola Vendetta i confeccionada per la Fundació Ared. Aquesta fundació treballa per la integració social i laboral de dones procedents de serveis penitenciàries i de serveis socials. El cost de la samarreta és de 12 euros, dels quals 5,30 aniran adreçats a la fundació.
 

El cartell de la taula rodona. Foto: Òmnium