Terrassa adopta noves mesures per facilitar l'atenció a les persones amb discapacitat auditiva

L'OAC de plaça Didó ja disposa d’un bucle magnètic i des de dilluns oferirà l'ús de la llengua de signes

Redacció
17 de març del 2017
Actualitzat a la 13:00h
L'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de la plaça Didó ha incorporat noves mesures per millorar el servei als ciutadans i les ciutadanes amb discapacitat auditiva. Es tracta de millores tant per a persones “signants”, que són les usuàries de llengua de signes; com per a “persones sordes oralistes”, les que porten dispositius de millora de l'audició però no utilitzen la llengua de signes.

Des de principis d'aquest mes de març, s'ha condicionat a l'OAC una taula amb un sistema de llaç d'inducció d'audiofreqüència, també conegut com a bucle magnètic.

Aquest dispositiu millora les condicions d'audició de les persones que utilitzen audiòfons o implants coclears. Cal tenir en compte que, en les condicions habituals, el so arriba degradat fins a les pròtesis, ja sigui per la reverberació, el soroll ambient o bé per la distància de la font d'emissió d'aquest so.

Mitjançant la creació d'un camp magnètic d'àudio a la zona d'escolta, el sistema del bucle magnètic garanteix l'arribada d'un so més net, que conté només el que s'ha emès pel sistema de microfonia, sense les conseqüències dels elements que el distorsionen. La instal·lació del nou sistema ha suposat una inversió de 1.387,54 euros, que serà assumida per la subvenció de “Foment de l'accessibilitat” concedida per la Diputació de Barcelona a l'Ajuntament.

En la llengua de signes

D'altra banda, a partir del proper dilluns, 20 de març, l'OAC de la plaça Didó oferirà la possibilitat d'utilitzar el servei en la llengua de signes els dilluns a la tarda i els dimarts i dijous en horari de matí, a les persones que així ho requereixin. D'aquesta manera no hauran d'anar acompanyat per un intèrpret en llengua de signes per realitzar les seves gestions. Quan aquestes oficines incorporin el sistema de “cita prèvia”, s'incorporarà també l'opció de seleccionar la possibilitat de ser atesos en llengua de signes a l'hora de reservar cita.