La igualtat de gènere en l'esport encara no s'ha assolit, segons Marta Vilajosana

L'exciclista va oferir una conferència a la seu del PDECat

Marta Vilajosana i Dani Nart, durant la conferència.
Marta Vilajosana i Dani Nart, durant la conferència. | PDECat
Redacció
17 de març del 2017
Actualitzat a les 10:44h
Marta Vilajosana, directora de l’Àrea Tècnica de la Federació Catalana de Ciclisme, exciclista professional i exolímpica a Pequín 2008, va pronunciar ahir dijous la conferència “Dona i esport”. L’acte, organitzat pel Grup Municipal del Partit Demòcrata, s’emmarca dins dels actes amb motiu del Dia Internacional de la Dona.
 
La diferència entre el percentatge d’homes i dones que practiquen esport en els darrers anys s’ha anat reduïnt però encara s’està lluny de la igualtat tot i els esforços de les administracions en programes d’igualtat.  Programes que tenen per objectiu garantir a la població, l’accès universal a la pràctica esportiva de qualitat i igualtat, ajudant a combatre l’elevat sedentarisme, i a promoure hàbits de vida actius i saludables.
 
Les desigualtats entre homes i dones són encara més grans quan parlem d’esport de competició i accés als càrrecs directius. L’esport femení té encara molt poc ressò en els mitjans de comunicació, pocs referents i els salaris que perceben les dones que es dediquen a l’esport professional està molt per sota del que guanyen els homes. Una altra xifra a destacar és que el 65,6% dels equips femenins estan entrenats per homes. Per Marta Vilajosana hi ha una línia que convida a l’optimisme i que indica que s’està avançant i és que el nombre de dones que formen part de juntes directives de les federacions esportives de l’estat espanyol ha augmentat en el darrer any al voltant de un 57 %, de 133 a 210 dones.
 
Una altra diferència destacada a nivell de gènere és el tipus d’esport que practiquen homes i dones. Les dones prefereixen caminar, fer fitness, activitats cardiovasculars,…mentre que els homes s’inclinen pel futbol, el bàsquet, el tennis, el ciclisme o el pàdel.