Mina celebrarà el seu 175è aniversari amb un acte per marcar múscul

El conseller Josep Rull serà la màxima autoritat a l'acte institucional que tindrà lloc al Centre Cultural Terrassa aquest vespre | Està prevista l'assistència de l'alcalde Jordi Ballart i el regidor Alfredo Vega, ferms defensors de la municipalització de l'aigua

Seu de Mina, Aigües de Terrassa.
Seu de Mina, Aigües de Terrassa. | MPAT
Redacció
17 de març del 2017
Actualitzat a les 14:19h
L'empresa Mina Pública d'Aigües de Terrassa SA celebra el seu 175è aniversari amb un acte institucional i un sopar, aquest divendres al Centre Cultural Terrassa (rambla d'Ègara, 340). Va ser el 1842 quan un grup de terrassencs va fundar la societat per portar aigua a una vila que caminava a grans passes cap a la industrialització i que es convertiria en ciutat el 1877. Després de 175 anys de trajectòria, Mina afronta moments d'incertesa per la voluntat del govern local de municipalitzar el servei d'abastament d'aigua. Malgrat això, ara per ara continua com a gestor gràcies a una pròrroga.

La celebració dels 175 anys de Mina es materialitzarà amb un acte que estarà presidit pel Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l'egarenc Josep Rull. Per part de l'Ajuntament de Terrassa està prevista l'assistència a l'acte de l'alcalde, Jordi Ballart, que hi anirà acompanyat del tinent d'alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Miquel Sàmper, i del tinent d'alcalde i nou regidor de l'Aigua, Alfredo Vega. Les relacions entre Mina i l'equip de govern, especialment amb el PSC, no passen per bons moments, ateses les discrepàncies constants per la finalització de la concessió iniciada el 1941.

L'acte institucional de Mina d'aquest divendres s'albira com una demostració de força en un cap de setmana en què l'aigua serà plenament protagonista. La celebració de l'empresa tindrà lloc dos dies abans de la manifestació convocada per la Taula de l'Aigua i Aigua és Vida a favor de la municipalització. Està prevista l'assistència d'unes 300 persones a l'acte de Mina al Centre Cultural Terrassa, que començarà a les vuit del vespre. Just abans, la CUP ha convocat una concentració a les portes de l'equipament en protesta per la presència del conseller Rull a l'acte.

Festa de l'Aigua al centre històric

D'altra banda, Mina ha programat per dissabte una Festa de l'Aigua dirigida a la canalla, amb motiu del Dia Internacional de l'Aigua que se celebra dimecres vinent. A partir de dos quarts de dotze del matí hi haurà animació infantil, jocs d'aigua i tallers per descobrir el cicle de l'aigua. La festa tindrà lloc al carrer de Joan Coromines, entre els carrers de la Unió i Cremat.

A més, per dimecres 22 de març al matí, Mina organitza una jornada de portes obertes per visitar l'exposició "Què hi ha darrere l'aixeta?" a l'Espai Obert de Mina (carrer del Nord, 81). És necessària inscripció prèvia al 937362831.