Podem Terrassa celebra una assemblea per reivindicar el codi ètic

El cercle local recorda el cas de Marc Grau per criticar la posició dels comuns en la creació del nou subjecte polític | Els militants de Podem podran participar en una consulta per decidir si mantenen l'exigència del codi ètic

Redacció
16 de març del 2017
Actualitzat a les 10:34h
El cercle local de Podem Terrassa celebrarà aquest divendres una assemblea oberta per tal de tractar alguns afers que envolten el procés de formació d'un nou subjecte polític amb els comuns i altres grups d'esquerres. La polèmica per la creació d'un codi ètic comú envolta aquest procés, i Podem Terrassa acusa els comuns de seguir "estratègies" com la de l'exregidor comú Marc Grau.

En l'assemblea de Podem Terrassa, que tindrà lloc divendres a les set de la tarda al centre cívic Francesc Macià, es posarà sobre la taula el que alguns membres del partit van recollir de la reunió del passat 12 de març del Consell Autonòmic. Segons fonts del cercle local, en aquesta reunió convocada pel Consell Ciutadà català es va informar acuradament de la situació de las negociacions per la possible construcció de un nou subjecte polític català i la forma de participar del mateix.

"Després d'aquesta trobada van quedar molt clares unes situacions i estratègies plantejades pels comuns per tractar d'ocupar els llocs clau sense passar per un procés participatiu obert que construeixi la nova força política de baix a dalt, construcció que defineix l'ADN de la nostra formació", critiquen des de Podem Terrassa. En el mateix sentit, afirmen que "l'única proposta ferma fins ara de Codi ètic la va realitzar Podem al gener, proposant el nostre com a base ampliat i millorant els errors detectats".

Segons Podem Terrassa, "els comuns pretenen retardar el Codi Ètic fins després de l'Assemblea i es pretén dividir en dues parts les negociacions, ara la política i, més endavant, tot encarrilat l'ètic. Aquestes estratègies les coneixem a Terrassa ja que les van posar en pràctica al nostre municipi de la mà de l'actual cap de gabinet d'En Comú Podem i antic regidor a la nostra ciutat, Marc Grau. Tot i l'evident incompatibilitat reflectida al codi ètic, relativa a l'acumulació de càrrecs, va intentar mantenir els dos càrrecs amb els sous corresponents, fet que nosaltres ja vam denunciar. El cap de files de TeC, Xavi Matilla, no va veure cap incompliment del codi ètic que ell mateix havia signat, tot i que, finalment, es va aconseguir després de moltes gestions a diferents nivells que en Marc Grau renunciés a l'acta de regidor per incompliment del codi ètic".

El cas que recorda Podem Terrassa va finalitzar amb la renúncia a l'acta de regidor per part de Marc Grau, després d'alguns mesos compatibilitzant el seu càrrec de regidor a l'oposició de l'Ajuntament de Terrassa i la seva feina al grup parlamentari a Madrid.

Podem Terrassa afirma que "els comuns volen que la coordinadora transitòria sigui l'encarregada de desplegar el codi ètic a posteriori quan aquest codi ètic és el que ens defineix com una nova forma de fer política allunyada de les negociacions de despatxos". I afegeixen que a Podem no aposten "per fer de la política una forma de vida sinó per entendre-la com un servei dedicat als altres".

Amb tota aquesta polèmica sobre la taula, els militants de Podem podran participar des d'avui, dijous, fins a dissabte, en una consulta interna amb dues opcions: sí, si volen que Podem mantingui l'exigència d'un codi ètic amb limitació de sous i mandats, i que les persones inscrites a Podem puguin decidir la participació al Nou Subjecte Polític a través dels mecanismes habituals de participació, i no, si consideren que aquestes exigències de Podem no són necessàries.