Un nen terrassenc amb una malaltia rara acaba la Marató de Barcelona

L'Álvaro va recórrer els 42 quilòmetres en menys de quatre hores acompanyats de 14 corredors solidaris

L'Álvaro, durant la Marató de Barcelona d'aquest diumenge.
L'Álvaro, durant la Marató de Barcelona d'aquest diumenge. | Xavier d'Arquer/Zurich
Redacció
13 de març del 2017
Actualitzat a les 11:17h
Esgotats pels nervis i l'emoció, però contents i molt motivats per haver aconseguit el seu repte solidari. Així van arribar el valencià Àlex, el català Álvaro, i el vitorià Jon a la meta ahir a la Zurich Marató de Barcelona, ​​feliços per haver aconseguit la seva medalla.

Catorze corredors solidaris de Barcelona i Osca van ser les seves cames, empenyent les seves cadires de rodes durant els 42 quilòmetres, en poc més de quatre hores. Tots amb un lema a les samarretes: "Corre, frena la AT".

Els tres nens, entre 11 i 13 anys, tenen atàxia telangièctasi (AT), una malaltia genètica i neurodegenerativa que encara no té cura. Per l'Álvaro, de Terrassa, va ser la seva tercera marató, ja que amb ell i els seus germans grans, també amb AT, es va iniciar aquest repte solidari ara fa un any, en la passada edició de la Marató de Barcelona. El que va començar com una aventura propiciada pels seus familiars, ha acabat convertint-se en una iniciativa solidària liderada per Aefat, l'associació que agrupa les famílies afectades amb aquesta malaltia rara a Espanya, i recolzada per Zurich, en què ara participen altres nens amb AT.

L'Equip Zurich AT (nens, famílies, corredors i col·laboradors) va ser rebut el passat dissabte a la fira de la Zurich Marató de Barcelona per Vicente Cancio, CEO de l'empresa asseguradora, i altres directius. El suport de Zurich ha permès que quatre nens amb atàxia telangièctasi (tres a cada competició) hagin participat en el Zurich Marató de Sevilla el passat 19 de febrer i la Zurich Marató de Barcelona ahir, aconseguint els seus principals objectius.

El primer, que els nens gaudeixin de l'experiència positiva i motivadora que suposa una marató, amb els seus preparatius, l'esforç de l'entrenament dels runners, la calor del públic en el recorregut i la medalla final com a premi. El segon, col·laborar en la difusió d'aquesta malaltia rara i fer-la més visible, de manera que es redueixi el temps de diagnòstic, que de vegades supera els quatre anys, i s'aconsegueixi una major inclusió social dels afectats, majoritàriament nens. I, per últim, es pretenia recaptar diners per donar un impuls a la seva investigació, mitjançant el repte creat a la plataforma migranoderaena.org, on s'han recollit ja més de 10.000 euros amb les dues maratons.
 
I el "efecte dòmino" d'aquestes iniciatives positives no s'ha fet esperar. Els corredors solidaris gaditans que van participar a Sevilla han propiciat que Germán, el nen de Puerto Real (Cadis) amb AT que va participar en aquella marató, corri ara amb ells també la XXXI Mitja Marató Badia de Cadis, que se celebrarà el proper 26 de març.