Laura Simó donarà el tret de sortida al Festival de Jazz de Terrassa

El concert inaugural serà dimecres 15 de març a la Nova Jazz Cava a partir de les 8 del vespre

Laura Simó.
Laura Simó. | FJT
Redacció
13 de març del 2017
Actualitzat a les 10:28h
Aquest dimecres arrenca de forma oficial una nova edició del Festival de Jazz de Terrassa i ho fa amb un concert inaugural especial que commemora l'aniversari artístic de Laura Simó, una de les veus principals del jazz a Catalunya i una de les cantants de referència del jazz estatal. Els seus 30 anys de trajectòria indiscutible l'han portat per escenaris d'arreu amb projectes defensats gràcies a la qualitat i versatilitat que posseeix.

El seu primer disc arribà el 1986 i, d'aleshores ençà, no ha deixat d'interpretar les cançons d'en Serrat, Burt Bacharach, les grans dames del jazz o les millors peces del repertori dels grans musicals de Broodway.

Afterglow (Quadrant Records, 2016) és el títol del seu nou disc i el resultat d’anys de compartir assajos, escenaris i projectes amb els músics que habitualment l'acompanyen. En aquesta entrega, la vocalista catalana ens presenta un repertori eclèctic que combina diverses de les seves predileccions, des de clàssics jazzístics a peces escrites per cantautors que la Laura i els seus músics passen pel filtre del jazz. El disc és sens dubte una proposta atrevida que ens arriba amb la garantia de tenir al darrere músics com Francesc Capella, Guillermo Prats i David Simó. Al concert  inaugural de la 36a edició del Festival hi col·laborarà el músic terrassenc Guim G. Balasch.

El Festival, que acollirà figures del jazz català, europeu i nord-americà arrodoneix la seva oferta amb un munt d'activitats paral·leles: matinals de jazz al carrer, tastets gastromusicals, jazz a les escoles, petites actuacions en viu, passi de pel·lícules, exposicions, xerrades, sessions de lindy hop, etc...

Fidel al seu model, la 36a edició del Festival Jazz Terrassa manté els concerts de club a la Nova Jazz Cava, al Centre Cultural Terrassa i les matinals populars a l'aire lliure als espais emblema del certamen -les places Vella i Catalunya- i el Pícnic Jazz Vallparadís.