FOTOS Així es veu el Vallès des de l'Estació Espacial Internacional (a 400 km de la Terra)

L'Agència Espacial Europea ha difós un muntatge d'imatges fetes des de l'Estació Especial Internacional en què es veu Cerdanyola, Sant Cugat i la UAB, entre altres | La ciutat de Barcelona és fàcilment reconeixible carrer a carrer

L'àrea de Barcelona vista des de l'espai
L'àrea de Barcelona vista des de l'espai | Thomas Pesquet (ESA)
Redacció
12 de març del 2017
Actualitzat a les 10:01h

Cerdanyola, amb el Sincrotró, Barberà, Montcada, Badia, Ripollet i la UAB, des de l'espai. Foto: Thomas Pesquet (ESA)


Les imatges des de l'aire sempre ens aporten nous punts de vista d'imatges quotidianes, però les més impressionants són, sense cap mena de dubte, les que es prenen des de l'espai. En aquesta ocasió, l'astronauta de l'Agència Espacial Europea (ESA) Thomas Pesquet s'ha encarregat de fotografiar des de l'Estació Especial Internacional (ISS), des d'una alçada de 400 quilòmetres, l'àrea metropolitana de Barcelona, retratant ciutats com Cerdanyola, Montcada, Sant Cugat, Barberà o la mateixa Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
 

Sant Cugat des de l'espai. Foto: Thomas Pesquet (ESA)


Pesquet ha fet un muntatge a partir de diferents imatges preses de la zona de Barcelona el passat 15 de febrer, on va captar emplaçaments fàcilment reconeixibles com el Camp Nou, el Port de Barcelona o la Vila Olímpica. També s'identifiquen infraestructures com l'Aeroport del Prat i ciutats com L'Hospitalet de Llobregat.
 

L'àrea de Barcelona vista des de l'espai. Foto: Thomas Pesquet (ESA)


L'astronauta disposa d'una càmera amb una lent de 1.150 mm, la més gran disponible, i amb la qual va fer 30 fotografies de la ciutat en 20 segons. Posteriorment va enviar les imatges a la Terra es van muntar per fer aquest espectacular fotografia que es pot veure en alta resolució a través de la pàgina web de l'agència.
 

L'aeroport i el port de Barcelonaàrea des de l'espai. Foto: Thomas Pesquet (ESA)