La nedadora Sarai Gascón, esportista terrassenca de l'any 2016

Gascón va aconseguir tres medalles de plata als Jocs Paralímpics de Rio | La gala també ha homenatjat el jugador d'hoquei Edi Tubau i els olímpics del 1992

Sarai Gascón, amb les tres medalles de Rio 2016, al CN Terrassa.
Sarai Gascón, amb les tres medalles de Rio 2016, al CN Terrassa. | Albert Prieto
11 de març del 2017
El Teatre Principal de Terrassa ha acollit, aquest divendres al vespre, la Nit de l'Esportista de Terrassa, en què s'han entregat diferents premis, entre ells, el Trofeu Lluís Francino i Riera a l'esportista terrassenc més destacat del 2016.

La gala ha estat amenitzada per l'humorista Jordi LP, que ha aixecat polèmica entre els assistents perquè, tot i defensar el sentit de l'humor en tots els aspectes de la vida, ha tocat diversos temes delicats, com la violència de gènere, els refugiats o la discapacitat.

Malgrat tot, els esportistes han estat els protagonistes, i el premi principal de la nit se l'ha emportat la nedadora paralímpica Sarai Gascón, triple medallista de plata als Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro, en què va guanyar l'argent en els 100 metres lliures, els 200 estils i els 100 papallona de la categoria SM9, i té sis medalles en total al seu palmarès.

El pare de Gascón, que ha recollit el premi perquè la nedadora es troba, aquest cap de setmana, competint a Valladolid, s'ha mostrat molt il·lusionat pel guardó, que "s'esperava", i ha afirmat estar molt orgullós de la seva filla, a més d'agrair el suport de "tota la gent de Terrassa que li ha fet costat".
 

El pare de Sarai Gascón, orgullós de la seva filla. Foto: Joaquim Albalate



Un altre dels noms de la nit ha estat Edi Tubau. El jugador d'hoquei, retirat l'estiu passat, ha rebut el Premi d'Honor del jurat per la seva trajectòria, en què, a més dels èxits assolits amb el Club Egara, va participar en quatre Jocs Olímpics, aconseguint la medalla de plata a Pequín, el 2008. Un emocionat Tubau ha recordat els seus entrenadors i a totes les persones que l'han acompanyat, a la família i als amics i, en especial, al seu pare.
 

Edi Tubau, emocionat, agraint el premi d'honor. Foto: Joaquim Albalate


D'altra banda, una vintena d'esportistes olímpics terrassencs que van ser als Jocs de Barcelona 1992 han rebut un petit guardó en commemoració, aquest any, del 25è aniversari de la fita, que va tenir Terrassa com a subseu d'hoquei.

Quinze premis en total

En la resta de categories, el waterpolista Álvaro Granados s'ha endut el guardó a Esportista Promesa, mentre que la nedadora Laura Roca ha guanyat el d'Esportista Màster. L'entitat esportiva de l'any ha estat el Club Natació Terrassa per la seva presència als Jocs, mentre que el primer equip del Club Egara, campió de lliga i subcampió de copa, ha sigut escollit Equip de l'any.

L'equip de Prodis de futbol sala ha estat guardonat com a millor iniciativa esportiva per discapacitats psíquics, mentre que el basquetbolista en cadira de rodes i medallista paralímpic Jordi Ruiz ha estat l'esportista amb discapacitat física de l'any. 

El dirigent esportiu de l'any ha estat Jordi Merino, president de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, i Miguel Vázquez ha estat distingit com a Entrenador de l'Any per la seva tasca a la secció de natació del Club Natació Terrassa. Fernando Berbel, entrenador d'handbol, s'ha endut el premi a la Dedicació al món de l'esport.

A més, l'esdeveniment esportiu de l'any ha estat la Mitja Marató, i la cita esportiva solidària o d'integració social ha estat la Lliga BBVA Hockey Plus, que integra esportistes amb discapacitat. Per últim, Decathlon ha estat triat el col·laborador econòmic de l'any, i l'Escola Antoni Ubach, la fita a l'esport escolar.
 

Tots els guanyadors i nominats dels premis de la Nit de l'Esportista. Foto: Joaquim Albalate