Un curs d'ecografia morfològica i funcional del sòl pelvià, a Mútua Terrassa

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) organitza un curs de caire teòric i pràctic amb l'objectiu d'aprofundir en l'aprenentatge d'aquest àmbit

Redacció
09 de març del 2017
Actualitzat a les 14:06h
El Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) organitza, el 9 i 10 de març, un curs de caire teòric i pràctic amb l'objectiu d'aprofundir en l'aprenentatge de l'ecografia morfològica i funcional del sòl pelvià en tant que mecanisme que permet complementar i millorar l'estudi de la patologia en aquesta zona.

La sessió teòrica se celebrarà a l'edifici docent de MútuaTerrassa entre les 9 i les 18 h, i com a novetat d'aquesta edició, el dia 10 de març tindrà lloc una jornada pràctica limitada a 26 participants que tinguin experiència en el maneig de l'ecografia del sòl pelvià. Dita sessió se centrarà en l'ús del software 4Dview, ecografia en directe i maneig de volums off-line, a través de l'anàlisi de casos pràctics complexes.

El creixent interès de la societat científica envers aquesta tècnica ha propiciat que s'hagi descobert en l'ecografia una eina útil i de fàcil accés pels professionals que es dediquen al tractament d'aquesta patologia. L'HUMT ha estat pioner en la recerca de les aplicacions dels ultrasons en el sòl pelvià.

Malgrat és ben cert que aquesta tècnica ecogràfica -en molts aspectes- forma part del terreny de la investigació, és innegable que en molts d'altres és un instrument d'ús prioritari. Davant d'aquesta realitat i sempre des de l'evidència científica avalada per les diverses publicacions en revistes de reconegut prestigi internacional, el Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa ha decidit tirar endavant aquesta sisena edició del curs sota la direcció del Dr. Antoni Pessarrodona, cap del servei i el Dr. Jordi Cassadó, cap clínic del mateix servei.

A banda d'aquests i d'altres professionals de l'HUMT, també hi intervindran doctors provinents d'altres centres com és el cas de la Dra. Montserrat Espuña, de l'Hospital Clínic de Barcelona o la Dra. Maria J. Barco, del Centre Ginecològic Bolonia de Saragossa. Pel que fa a assistència, la jornada és previst que compti amb la participació de prop d'una norantena de professionals.