El PSC de Terrassa lamenta que es desaprofitin fons europeus pel Pla d'Ocupació Juvenil

El regidor de Joventut, Noel Duque, afirma que "moltes entitats del tercer sector n'haguessin tret un alt rendiment"

Redacció
10 de març del 2017
El PSC de Terrassa lamenta, en un comunicat emès aquest dijous, que la Generalitat perdrà 42 milions d'euros del Pla d'Ocupació Juvenil engegat per la Unió Europea el 2013 "perquè no han executat quan tocaven les accions previstes en aquest projecte".

Segons ha declarat Noel Duque, regidor independent del PSC a l'Ajuntament de Terrassa: "la Generalitat ha actuat amb total desídia perquè no és conscient ni sensible vers als problemes reals de la nostra societat” i ha afegit: “la desocupació juvenil és una greu problemàtica, que necessita accions polítiques i el Govern català ha perdut una clara oportunitat de fer accions en aquest àmbit; si aquests recursos europeus haguessin anat a parar a les entitats del tercer sector, segur que n'haguessin tret un alt rendiment".

Els socialistes afirmen que el passat any 2013 el Govern va presentar el Pla d’Ocupació Juvenil com un “salvavides” per als i les joves que ni treballaven ni estudiaven. Però quatre anys després, quan els estats han de justificar les subvencions amb els programes que han engegat, la Unió Europea ha comprovat que moltes de les accions previstes no s’han dut a terme.

De fet, el muntant de recursos que no s'han gastat en el primer termini establert a Espanya serà molt destacat malgrat el rècord d'atur juvenil que existeix en el nostre país. Segons Duque, "a Espanya hi ha més d’un milió de joves que no estudien ni treballen, però d’aquests només 400 mil estan inscrits al Pla d’Ocupació Juvenil, això és un fracàs".

En el cas de la Generalitat, la quantitat de diners procedents del Fons Social Europeu que es perdran per no haver-se executat quan tocaven les accions del Pla de garantia juvenil pot oscil·lar entre els 33 i els 42 milions d'euros, dels 75 milions que s'havien planificat per gastar en el període 2013-2016. Segons ha manifestat el regidor, "això demostra la ineficiència i la mala gestió d’aquest govern, la falta de responsabilitat que té vers la joventut i lamentablement, posa de relleu que millorar les dades d’ocupació no és una de les prioritats de l’executiu de Puigdemont".

Aquestes dades s’han conegut gràcies a una pregunta formulada pel diputat del PSC, Pol Gibert, al Parlament de Catalunya. En una resposta per escrit publicada en el Butlletí del Parlament, la Consellera Dolors Bassa reconeix que el Govern ha incomplert els seus compromisos “cosa que ara hauran de pagar tots els joves i les joves catalanes, que veuen com el seu futur es complica mentre la Generalitat els deixa de banda i desaprofita recursos europeus que haurien suposat feina i oportunitats reals per a la població jove” ha conclòs Duque.