Egarsat destina més de 200.000 euros a ajudes socials

La quantia econòmica total s'ha incrementat un 12,8% en relació amb l'any 2015 i s'ha repartit entre un total de 144 ajuts | Aquestes prestacions i indemnitzacions van més enllà de les legalment establertes per la Seguretat Social i estan regulades per la Llei de Mútues

Redacció
09 de març del 2017
Actualitzat a la 13:06h
La mútua Egarsat ha concedit el 2016 un total de 144 ajudes valorades en 207.392,76 euros, un 12,8% més que el 2015. Els ajuts consisteixen en prestacions assistencials i econòmiques dirigides a aquells treballadors d'empreses mutualistes que han patit un accident de treball o una malaltia professional amb seqüeles físiques o psíquiques que no els permeten continuar amb la seva activitat laboral anterior, així com també als seus familiars.

Aquestes ajudes, que van més enllà de les legalment establertes per la Seguretat Social, es concedeixen anualment en el marc del programa Re-Il·lusiona't, desenvolupat per Egarsat com a part de la seva acció protectora. Els seus beneficiaris són treballadors protegits i familiars en situació de necessitat i de vulnerabilitat per haver patit una contingència professional, i el seu objectiu és pal·liar, en la mesura del possible, les conseqüències, afavorint la reincorporació a la societat i, si és viable, també al mercat laboral. Tot això, en el marc legal establert per la Llei de Mútues i amb càrrec a la reserva d'assistència social.

Amb elles s'han pogut permetre finançar, entre d'altres, les despeses derivades de l'hospitalització, ajuts a domicili, tractaments i teràpies alternatives, solucions ortopèdiques, adaptacions de l'habitatge, adaptacions del carnet de conduir o del vehicle de transport, finançament de la hipoteca o el lloguer, solucions ortopèdiques, despeses escolars del propi accidentat o de fills al seu càrrec, cursos de formació per a la reinserció laboral o altres quanties econòmiques destinades a compensar la pèrdua d'ingressos soferta després de l'accident de treball.

La seva gestió és responsabilitat de l'anomenada Comissió de Prestacions Especials, un equip format per representants d'empresaris i representants de treballadors en la mateixa proporció, que rep les diferents sol·licituds per part dels afectats, les estudia, avalua i decideix la seva concessió.