La Cambra de Terrassa avisa que l'increment d'inspeccions frena la competitivitat

Afirma que un 80% de les empreses ha notat un increment de la pressió fiscal

Redacció
09 de març del 2017
Actualitzat a les 11:57h
La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa ha alertat que l'increment de requeriments, comprovacions i revisions a les empreses té un impacte negatiu en la seva competitivitat.

L'organisme ha estimat que prop d'un 80% dels empresaris de Terrassa han tingut aquesta crescuda, dels quals un 55,6% l'últim any i el 33,3% en més d'una ocasió, segons ha informat aquest dimecres en un comunicat.

En aquest sentit, un 77,8% ha hagut de recórrer a un servei de suport, especialment amb temes vinculats a l'àrea fiscal, jurídica, laboral i mediambiental, i que s'ha encarit, tot i que un 22,2% ha aconseguit quantificar-lo.

Es tracta de dades obtingudes per la Cambra en un sondeig realitzat durant el febrer per valorar la incidència i l'evolució dels costos directes i indirectes associats a aquests controls imposats per part de les diferents administracions.

La Cambra ha apuntat que les que més han crescut en els últims anys han estat les associades amb les obligacions tributàries, que estan exercint un nivell de pressió "excessiu", i ha recordat que el 70% del frau està vinculat a les grans corporacions, però l'administració tributària ha centrat les seves investigacions en pimes i autònoms, ha matisat.

Per aquesta raó, ha assenyalat que veuen "amb preocupació" els continus canvis normatius i que generen inseguretat jurídica, alhora que suposa una major complexitat dels processos i interpretacions que s'estan traduint en un increment de noves i costoses obligacions formals, reclamant més transparència, coherència i simplificació.