Detenen un agent d'assegurances de Castellbisbal per estafar més de 100.000 euros

Hi ha uns 200 afectats | L'home oferia un descompte si el pagament es feia en metàl·lic i cancel·lava la pòlissa just després de donar-la d'alta

Redacció
08 de març del 2017
Actualitzat a les 10:17h
Els Mossos d’Esquadra han detingut un agent d’assegurances, un home de 43 anys veí de Castellbisbal (el Vallès Occidental), per estafar més de 100.000 euros a unes 200 persones al Baix Llobregat. Concretament, el detingut oferia un descompte en la pòlissa si el pagament es feia en metàl·lic i quan aconseguia els diners donava d’alta les seves víctimes, els lliurava un rebut i tot seguit anul·lava la pòlissa, de manera que no quedaven coberts. La investigació es va iniciar arran d’un dels afectats després de presentar una denúncia a la Policia Local de Sant Andreu de la Barca a principis de novembre.

Paral·lelament, altres afectats es posaven en contacte directament amb la companyia després de patir una incidència a la llar o al seu vehicle, que comprovaven com no els constava cap pòlissa d’assegurança contractada vigent, tot i que els clients disposaven de rebut i de número de pòlissa assignada. El detingut hauria practicat l’estafa amb altres companyies.

La primera asseguradora perjudicada va denunciar els fets, en aquest cas en un Jutjat d’Instrucció de Martorell pel presumpte delicte d’estafa continuada, i va haver de compensar 167 víctimes, algunes de les quals encara no han denunciat els fets, per un import de 40.870,47 euros.

Els investigadors van poder acreditar que l’home es quedava amb els diners dels clients, que en realitat quedaven desemparats davant de qualsevol eventualitat o sinistres que poguessin patir a casa seva o al seu vehicle. Atès que la immensa majoria dels assegurats no feien ús de la seva pòlissa d’assegurança habitualment l’estafa quedava inadvertida tant per a la central de companyia perjudicada, com per a les mateixes víctimes.

A més, els investigadors van comprovar com el detingut utilitzava els comptes bancaris de fins a 12 familiars seus sense el seu consentiment, alguns d’ells ja morts, per obrir i tancar les pòlisses fictícies que els clients havien pagat en metàl·lic, motiu pel qual inicialment també es va detenir el seu pare, la seva germana i la seva dona.

Per aquests fets denunciats per la companyia asseguradora estafada, els mossos van detenir-lo el desembre de 2016 i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
Una vegada en llibertat, lluny de deixar la seva activitat delictiva i com que la primera companyia ja li havia retirat la seva representació oficial, va continuar cometent el mateix tipus d’estafes, però amb pòlisses de dues companyies d’àmbit estatal diferents, fets pels quals se’l va tornar a detenir a finals de febrer.

Com a resultat de la investigació s’han detectat 70 víctimes de la primera companyia, però el seu nombre és força més gran, ja que el mateix autor va estafar dues asseguradores més d’abast estatal.

Per aquesta segona detenció, l’home va passar a disposició judicial i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta a l’espera de rebre més denúncies de més víctimes de l’estafa.