Amics de les Arts demanen un carrer per a Jaume Canyameres

La junta de l'entitat ja ha adreçat la petició a l'Ajuntament

Redacció
07 de març del 2017
Actualitzat a les 15:19h
Amics de les Arts i Joventuts Musicals ha demanat, en una carta a l'Ajuntament, que es tingui en compte el nom de Jaume Canyameres i Cortàzar per a posar nom a un carrer de la ciutat.

Canyameres, mort el passat 29 de gener, va ser president de l'entitat entre els anys 1983 i 1986. A més, va estar vinculat a nombroses entitats, com ara Omnium Cultural, el Casino del Comerç, el Centre Excursionista de Terrassa i la Fundació Torre del Palau. Fou l'impulsor de Prointesa i de la llibreria Àmfora. Entre 1993 i 1995 va ser Secretari del Síndic de Greuges. També va ser elegit regidor de l'Ajuntament en dues ocasions, el 1979 i el 1995.

Va cedir el seu fons bibliogràfic de més de 4.000 volums sobre la Guerra Civil Espanyola al Centre d'Informació i Documentació del Memorial Democràtic de Catalunya i a l'Arxiu Comarcal. L'any 2009 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat i el 2012 la Medalla d'Honor de la ciutat.

La Junta Directiva d'Amics de les Arts va aprovar la petició per unanimitat en la seva darrera reunió, "atesa la vàlua humana d'en Jaume Canyameres i la seva llarga trajectòria com a divulgador artístic i cultural, historiador, erudit, mecenes i persona compromesa amb l'activisme social, polític i catalanista, que el fan plenament mereixedor d'aquest reconeixement".

Tanmateix, segons els criteris del nomenclàtor de la ciutat, hauran de passar, com a mínim, cinc anys fins que es pugui debatre la incorporació d'un vial amb el nom de Jaume Canyameres. Serà aleshores quan la Comissió encarregada del nomenclàtor podrà decidir sobre aquest fet.