Animals

Terrassa tindrà una ambulància veterinària al mes de maig

L'ONG Defensa Animal Rescue ha posat en marxa el servei aquesta setmana a Vilafranca del Penedès i ja preveu estendre'l a altres ciutats | Atén a qualsevol punt de Catalunya i l'únic cost és el dels quilòmetres recorreguts

per Redacció, 7 de març de 2017 a les 08:00 |
Una ambulància veterinària com la que hi haurà a Terrassa. | DAR
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'ONG Defensa Animal Rescue (DAR) ha posat en marxa recentment a Vilafranca del Penedès el primer servei d'ambulància per atendre i traslladar animals a qualsevol clínica veterinària. El projecte va néixer per resoldre un “problema de transport” detectat tant en els desplaçaments per urgències com en les visites rutinàries, segons ha explicat Matilde Figueroa, portaveu del grup impulsor.

Tot i que la base de l'ambulància és a l'hospital Veterinaris Solidaris de Vilafranca, la singularitat rau en què el servei es pot sol·licitar des de qualsevol altre indret de Catalunya i el trasllat es fa a la clínica que es desitgi. De cara al mes de maig, DAR preveu disposar de tres ambulàncies més, una de les quals s'ubicarà a Terrassa. L'únic cost del servei és el pagament dels quilòmetres recorreguts.


Per oferir el servei d'ambulància per a animals, DAR va comprar a principis d'any un vehicle de segona mà, que ha adaptat per traslladar i atendre qualsevol mascota, principalment gossos i gats. Amb fons propis i un 25% provinent de donatius particulars, l'ONG va posar en marxa l'ambulància a principis del mes de febrer. Des d'aleshores ha atès una mitjana de 3-4 animals diaris, segons ha assegurat Matilde Figueroa, que fa una valoració “molt bona i feliç”.

D'entre tots els casos atesos al llarg d'aquest primer mes en funcionament, Figueroa ha destacat el d'un gos que es trobava en estat crític degut a una agulla clavada a la gola. Gràcies a l'assistència amb ambulància i al trasllat ràpid fins l'hospital veterinari de Bellaterra, li van poder salvar la vida.


En general, però, els casos assistits no han estat greus, i en diverses ocasions l'ús de l'ambulància ha estat per fer trasllats per a vacunacions o visites rutinàries. Precisament, les dificultats que sovint apareixen per fer aquests desplaçaments, sobretot amb gossos de grans dimensions, va ser un dels detonants que va dur l'entitat a crear aquest servei. Per fer-ho, l'ONG va prendre com a referent l'assistència i trasllat veterinari que s'ofereix a altres països, com Holanda.

A part de l'ús a nivell particular, però, l'ambulància de DAR també actua si ho requereix la Policia Local o els Mossos d'Esquadra per intervenir en algun accident de trànsit o atendre algun animal a la via pública, especialment en horaris en què les gosseres no ofereixen servei de recollida d'animals. Actualment, els impulsors mantenen converses amb diversos ajuntaments del Penedès per formalitzar aquest servei, mentre negocien amb altres clíniques veterinàries de l'àrea metropolitana de Barcelona per instaurar noves ambulàncies.

 

Participació