ERC-MES organitza una jornada per debatre el futur de l'educació a Terrassa

Aquest dissabte construir un projecte de futur per a l'educació a Terrassa

per Redacció, 6 de març de 2017 a les 14:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup municipal d'ERC-MES proposa una jornada, el proper dissabte 11 de març al matí, per aportar idees i experiències al debat sobre com construir un projecte de futur per a l'educació a Terrassa, amb el títol "Educació: el futur de la ciutat". La jornada serà de 10 del matí a una del migdia a la sala d'actes de la Biblioteca Central de Terrassa.

El portaveu del grup municipal, Isaac Albert, ha presentat aquest dilluns en roda de premsa la iniciativa, volent remarcar el seu caràcter transversal i amb ganes d'ajudar a mantenir actiu entre els professionals de l'educació però també en tota la ciutadania un debat clau pel futur de la ciutat.


En aquest sentit, Isaac Albert ha expressat que, si bé el debat públic sobre la situació de l'educació a la ciutat es va tornar a obrir arran de l'informe del Síndic de greuges del juliol del 2016 que apuntava a Terrassa com la ciutat amb uns majors índexs de segregació de Catalunya, el debat de futur es troba en tornar a desenvolupar un projecte educatiu compartit per a la nostra ciutat. Albert ha remarcat que "actualment la ciutat no té un projecte polític definit de futur, i més enllà del debat polític al consistori, cal apostar per crear espais de debat a la ciutat on construir entre tots una visió de futur".

En aquest sentit, la jornada s'obrirà amb la intervenció d'Eduard Vallory, del projecte d'innovació educativa Escola Nova 21, que planteja el treball en xarxa de més de 400 centres a tot el territori, 13 dels quals a Terrassa, per construir les bases d'un nou paradigma d'escola a Catalunya. Una iniciativa interessant per iniciar el debat sobre les possibilitats de futur que es completarà també amb una extensa taula rodona, moderada pel diputat d'educació de la Diputació de Barcelona, Rafa Homet. 


En aquesta taula s'ha volgut incorporar diferents visions, començant per les dels mateixos centres terrassencs com la de l'Escola Pia, adherida a Escola Nova 21, o el projecte de la comunitat educativa de l'escola Mare de Déu de Montserrat, amb un plantejament reconegut i d'èxit de treball amb l'entorn.

La visió de projecte a escala de ciutat també es veurà reflectida en aquesta taula rodona amb el treball realitzat per Conxita Calvo quan era regidora d'educació a Mataró per Iniciativa per Catalunya, o la feina desenvolupada en l'àmbit tècnic per Marcel·lina Bosch a l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, dos entorns on la segregació escolar també ha suposat un repte. Finalment, completarà aquest marc de debat l'inspector d'educació i professor associat de l'UB, Jesús Viñas.

La jornada es tancarà amb la intervenció de l'exconseller d'educació, Josep Bargalló.

El grup municipal d'ERC-Mes ha enviat invitacions per assistir a la jornada a tots els centres educatius de la ciutat, així com a les associacions de pares i mares d'alumnes i ha aprofitat la roda de premsa per animar a tots els ciutadans per inscriure's a la jornada. També s'ha destacat que es convidarà a la resta de grups municipals de la ciutat a participar d'aquesta trobada. Per inscriure's només cal enviar un correu electrònic a secretariaerc-mes@terrassa.cat.
 

El cartell de la jornada. Foto: ERC-MES Terrassa 

 

Participació