CONTAMINACIÓ

Els cotxes de més de 20 anys ja no podran circular a l'àrea de Barcelona el 2019

La restricció, que afectarà el 7% dels cotxes i el 16% de les furgonetes en 40 municipis metropolitans, començarà aquest mateix desembre en cas d'episodi de contaminació | Les administracions no descarten crear un peatge en cas de congestió i aplicar un recàrrec sobre els carburants per finançar el transport públic

per Jordi Bes, Barcelona, 6 de març de 2017 a les 12:19 |
La Ronda Litoral de Barcelona | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les primeres mesures per rebaixar la contaminació a Barcelona ja tenen data. A partir de l'1 de desembre es restringirà el trànsit de turismes matriculats fa més de 20 anys en cas d'un episodi de contaminació elevada en 40 municipis de l'àrea de la capital catalana, agrupats sota l'Àmbit-40. El veto es farà permanent en els dies laborables a partir de l'1 de gener del 2019, segons han acordat aquest dilluns les administracions catalanes.

Es tracta d'un acord que s'ha tancat en el Palau de Pedralbes durant la Cimera de la Qualitat de l'Aire sobre les mesures per combatre la contaminació atmosfèrica a la conurbació de Barcelona, en la qual han participat la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, l'Àrea Metropolitana (AMB), diversos municipis i la Diputació. S'han fixat l'objectiu de reduir la pol·lució derivada del trànsit un 30% en 15 anys.


L'1 de desembre no podran circular els turismes matriculats abans de l'1 de gener del 1997 –Euro 1 o anteriors- i les furgonetes matriculades abans de l'1 d'octubre del 1994 –anteriors a Euro 1- quan es registrin episodis de contaminació. La restricció afectarà 106.018 turismes (un 7% del total del parc mòbil) i 22.049 furgonetes (un 16% respecte al total).

Restriccions més escrictes en alguns municipis

A la Zona de Baixes Emissions Urbanes intrarondes de la capital catalana la mesura que entrarà en vigor el desembre i l'extensió del 2019 afectarà tots els vehicles que tinguin etiqueta vermella de la Direcció General de Trànsit (DGT), és a dir, tots els més contaminants, i no només els que tenen la categoria Euro 1 o prèvia. De fet, cada municipi podrà aplicar restriccions més estrictes en funció de les seves necessitats.

A més, les administracions estudiaran la implantació d'un possible peatge per congestió en l'Àmbit-40 en el marc del procés de revisió i implantació d'un nou model de finançament de les vies d'alta capacitat de Catalunya que ha posat en marxa la Generalitat, i es preveu disposar de les conclusions per a la tardor del 2017.


També estudiaran implantar un recàrrec sobre el preu dels carburants per finançar la millora de la tarifa dels transports públics, i dissenyar un nou model tarifari quilomètric i un nou model de pagament per ús que ha de substituir els 88 títols de transport existent.

Reduir un 30% les emissions en 15 anys

L'objectiu és aconseguir reduir un 30% les emissions associades al trànsit viari en el termini de 15 anys per assolir gradualment els nivells recomanats per l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Com a mínim un 10% d'aquestes emissions es reduiran en els pròxims cinc anys. En les àrees on s'incompleixen els límits de qualitat de l'aire s'acceleraran les mesures per assolir els nivells fixats per la Unió Europea abans del desembre del 2020.
 

La cimera sobre la contaminació al Palau de Pedralbes. Foto: ACN

 

Participació