Demanen que l'Ajuntament de Terrassa canviï furgonetes per «cargobikes»

Dos treballadors municipals i l'associació BiTer ho han proposat argumentant que el seu cost és 10 vegades inferior

El BiTer, amb un vehicle com el que proposen, davant de l'Ajuntament de Terrassa.
El BiTer, amb un vehicle com el que proposen, davant de l'Ajuntament de Terrassa. | BiTer
Redacció
03 de març del 2017
Actualitzat a la 13:54h
Dos treballadors municipals del Servei d'Educació de l'Ajuntament de Terrassa han proposat al consistori canviar els seus cotxes de feina, que hauran de ser substituïts aviat, per bicicletes de càrrega, conegudes com a "cargobikes".

Els empleats utilitzarien aquests vehicles per desplaçar-se i portar les seves eines quan vagin a les escoles municipals de la ciutat a fer-hi tasques de manteniment. Segons l'associació BiTer, que els dona suport, aquestes bicicletes elèctriques amb capacitat de càrrega complirien amb els requisits que necessiten aquests treballadors i tindrien un cost deu vegades inferior a les furgonetes.

Aquest càlcul l'han fet comptant que, amb una amortització de deu anys, el cost de la compra del vehicle seria quatre vegades més econòmic, i la despesa de 800 euros anuals de combustible d'una furgoneta tradicional passaria a ser d'uns 80 euros d'electricitat cada any.

Tot i això, destaquen, l'estalvi més important seria a nivell de contaminació de l'aire, una situació que "a la nostra ciutat és preocupant". Treballant en l'entorn escolar, diuen, donarien exemple als nens i nenes. A més, farien exercici per prevenir malalties i donar el màxim rendiment a la feina".

Segons BiTer, el Pla de Mobilitat Urbana de Terrassa 2016-2021 preveu la promoció de la Distribució Urbana de Mercaderies amb vehicles de baix impacte com el que proposen. 

L'acció s'emmarca en una campanya d'accions reivindicatives que el BiTer durà a terme cada primer dijous de mes per "posar de relleu les solucions per aconseguir la transició cap a un model de mobilitat més amable, saludable, segur, equitatiu i sostenible". El dijous 6 d'abril, per exemple, presentaran la seva proposta d'un carril bici de doble sentit al carrer de Sant Quirze per connectar el centre amb el Parc de Vallparadís.