Cerdanyola, Ripollet i Badalona estudiaran com ha de ser la futura República Catalana

Organitzen unes jornades promogudes pels partits que governen als tres municipis | L'objectiu és extreure propostes conjuntes sobre com ha de ser l'estructura política del país

Redacció
03 de març del 2017
Actualitzat a les 12:53h
Ripollet, Cerdanyola i Badalona organitzen un espai de debat per encetar des de les ciutats metropolitanes el procés constituent de la futura República Catalana. Es tracta d'una iniciativa impulsada per Guanyem Badalona en Comú, Decidim Ripollet i Compromís per Cerdanyola, que porta per títol Les ciutats metropolitanes per la República dels drets socials. Impulsem el procés constituent, i que se celebrarà els propers 11 i 12 de març a Ripollet i Badalona.

L'objectiu és extreure propostes conjuntes sobre com ha de ser la futura República Catalana, amb la voluntat que siguin les ciutats metropolitanes les que exerceixin de motors del procés constituent, basant-se en la defensa i la priorització dels drets socials bàsics des del coneixement i proximitat de les realitats locals, comarcals i territorials

El programa inclou una xerrada inaugural al Centre Cívic la Salut de Badalona el dissabte dia 11 de març, a càrrec de l’alcaldessa del municipi, Dolors Sabater, i dels alcaldes de Cerdanyola, Carles Escolà, i de Ripollet, José M. Osuna.

La jornada comptarà amb debats simultanis en grup sobre habitatge i subministraments bàsics, amb Irene Escorihuela, politòloga especialitzada en habitatges i drets humans; educació, amb Enric Saurí i Sheila González; i mobilitat, amb Nel·la Saborit i Adam Bonnin, especialistes en transports, infraestructures i urbanisme. Dissabte clourà amb la posada en comú dels debats sectorials.

Activitat a Ripollet

Diumenge 12 de març l'activitat es traslladarà al Centre Cultural de Ripollet, on hi haurà un primer col·loqui titulat Les ciutats metropolitanes, motors de la República, que comptarà amb ponents com Itziar González, arquitecta, impulsora del Parlament Ciutadà i membre de l’equip coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum; Raul Zelik, escriptor, periodista, traductor i politòleg alemany que ha estudiat i coneix bé el procés sobiranista català; Manuel Delgado, antropòleg i professor universitari; i Antonio Baños, periodista, activista social, escriptor i músic, membre de Súmate i l’ANC, i que properament publicarà el llibre La República possible.

L’últim debat, que té per objectiu fer propostes concretes per seguir avançant en el procés constituent cap a la República dels drets socials, comptarà amb Joan Josep Nuet, secretari general del PCC, coordinador general d’EUiA, diputat per Catalunya Sí que es Pot (CSQEP) i secretari tercer de la Mesa del Parlament de Catalunya; Gabriela Serra, diputada per la CUP-CC; Pilar Castillejo, tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Ripollet; i Jose Téllez, tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Badalona.