Busquen 30 joves per formar-se en els oficis de soldador, torner i fresador

Cecot Formació obre les preinscripcions per al programa "Joves amb Ofici", finançat pel Fons Social Europeu

Redacció
03 de març del 2017
Actualitzat a les 10:40h
Cecot Formació ha obert el termini de preinscripció per a seleccionar 30 joves que vulguin participar al programa singular “Joves amb Ofici” que compta amb el finançament del Fons Social Europeu.

El perfil dels participants se situa en joves d'entre 16 i 29 anys, inscrits al registre de Garantia Juvenil i que constin com a demandants d'ocupació no ocupats a les oficines de treball del Servei d'Ocupació de Catalunya.

Segons Eulàlia Martinez, directora de la Fundació Cecot Formació, l'objectiu del programa és cobrir una doble vesant, per una banda, millorar l'ocupabilitat dels joves que estan en situació d'atur, construint amb cadascun d'ells un full de ruta personalitzat, i dotant-los d'una formació professionalitzadora a mida i lligada al lloc de treball, i per una altra banda, cobrir la necessitat de professionals que tenen actualment les empreses dels sector de la fabricació mecànica i soldadura, amb dificultats per a resoldre el relleus generacionals dels oficis, alhora que també es mitigarà l'atur juvenil de la comarca.          
                
Cecot Formació és una entitat en contacte permanent amb el teixit empresarial del sector del metall de Vallès Occidental i “coneixent de primera mà algunes de les seves dificultats, com per exemple la de trobar nous perfils laborals, sobretot en la població jove, capacitarem, professionalitzarem i formarem nois i noies joves en l'ofici de torner amb soldadura”, afirma Martínez.

El projecte consta de quatre fases que combinen tres actuacions diferents, d'aquesta manera es crea un itinerari personalitzat per a cada participant.

En aquests moments Cecot Formació està duent a terme la primera fase del projecte, en la que s'està fent una selecció entre una setantena de candidats i dels que només podran accedir un total de trenta. Aquests joves hauran de treballar amb una eina elaborada per aquest projecte, que definirà el perfil competencial dels nois i noies.

La segona fase és la de tutorització que inclou actuacions d'assessorament individualitzat i orientació professional durant tot el projecte.

La tercera fase és la de de formació professionalitzadora a mida i en emprenedoria. Per tal de reforçar les competències professionals dels joves es realitzarà una formació teoricopràctica de torn-fresa i soldadura, un mòdul de Prevenció de riscos laborals i un de competències professionals bàsiques. També es realitzarà una formació per l'emprenedoria i promoció de la cultura emprenedora de tot aquest col·lectiu.

La quarta fase és la d'ocupació, en la que s'oferirà informació laboral i acompanyament en la cerca d'ocupació als participants i es continuarà la prospecció d'empreses, fase en la que s'oferiran els perfils dels joves per a què les empreses del sector puguin contractar-los i a l'hora beneficiar-se de les ajudes que ofereix la Garantia Juvenil. Aquesta fase serà transversal i durarà els mesos que duri el projecte.