Gairebé 150 sancions a Rubí per incomplir l'ordenança de tinença d'animals

Les multes en els dos primers mesos de l'any s'acosten a les que va haver-hi en tot el 2016

Un home passejant dos gossos a Rubí.
Un home passejant dos gossos a Rubí. | Localpres/Aj. Rubí
Redacció
02 de març del 2017
Actualitzat a la 13:50h
La Policia Local de Rubí ha intensificat la vigilància per incompliment de l’ordenança reguladora de tinença d’animals. Les accions s’han dut a terme en àrees on s’hi ha detectat una major indisciplina arran de requeriments veïnals o bé per anteriors controls. La vigilància s’ha dut a terme per agents vestits de paisà.

L’alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, ha posat de relleu la voluntat de combatre les males pràctiques “la responsabilitat en la tinença d’animals és imprescindible per mantenir una ciutat agradable i digna. A més, és necessària per mantenir una bona  convivència entre els ciutadans i ciutadanes”.

Per ara, s’han tramitat un total de 145 denúncies per un variat ventall d’infraccions. L’incompliment més detectat és dur l’animal deslligat, seguit de no tenir-lo censat, amb 39 i 31 infraccions, respectivament. La manca de morrió en els gossos potencialment perillosos ocupa la tercera posició d’aquest llistat amb 18 sancions imposades.

Portar animals sense xip identificatiu és una altra de les infraccions més freqüents, ja que, en el que portem d’any, se n’han detectat 17. Per gossos potencialment perillosos sense llicència s’han tramitat 10 denúncies. Per utilitzar espais on l’accés d’animals està explícitament prohibit s’han imposat 8 sancions.

Per portar gossos perillosos sense lligar s’han tramitat 6 denúncies, mentre que per envair l’espai dedicat als jocs infantils se n’han tramitat 5 i per la manca d’assegurança en gossos potencialment perillosos s’han generat 4 denúncies. Per no recollir els excrements o orinar en espais on no està permès s’han generat 3 denúncies en cada cas. Finalment, s’ha tramitat una denúncia per dur més d’un gos perillós a la vegada.

Cal tenir present que una persona pot ser denunciada per més d’una infracció si es detecten vàries conductes sancionables simultàniament, situació que és habitual. El preu de les sancions oscil·la entre els 100 euros en les infraccions més lleus però poden arribar als 30.000 euros per  les conductes més greus.

El preu final de la multa depèn de la transcendència social o sanitària i el perjudici causat per la infracció comesa, tant a les persones com als mateixos animals objecte d’infracció, a d’altres animals, a les coses, a les vies i els espais públics o al medi natural.