Terrassa commemorarà el Dia de les Dones amb una trentena d'actes

La regidoria de Polítiques de Gènere ha engegat una campanya "transgressora" que vol visibilitzar tots els tipus de feminisme i de dones que hi ha a la ciutat

Lluïsa Melgares, durant la roda de premsa de presentació.
Lluïsa Melgares, durant la roda de premsa de presentació. | Aj. Terrassa
02 de març del 2017

La regidora de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament de Terrassa, Lluïsa Melgares, ha presentat aquest dimarts el programa d'activitats que es faran a la ciutat per commemorar el Dia Internacional de les Dones, que se celebra el 8 de març. Una trentena d'activitats, organitzades entre la regidoria i les entitats de la ciutat, reivindicaran el paper de la dona a la societat mentre intenten visibilitzar el feminisme en les seves diverses formes.

La campanya comunicativa, protagonitzada per un innovador cartell de l'artista Sofia Ugarte, vol mostrar la diversitat de dones existents a la societat i, també, dels diferents feminismes. Els dos actes centrals, de fet, abordaran aquests aspectes. El primer serà el mateix 8 de març, a les sis de la tarda als Amics de les Arts. Serà una taula rodona en què experts parlaran de la varietat de dones i de feminismes, amb representants del feminisme islàmic i la islamofòbia de gènere, de discapacitades físiques, persones LGTBIQ i dones gitanes.

L'altre acte destacat serà una jornada de treball dirigida a totes les entitats de la ciutat, de qualsevol tipus, en què es treballarà la manera d'aplicar el feminisme i la perspectiva de gènere a totes les entitats, amb l'objectiu de poder treballar en igualtat a totes les capes de la societat.

L'objectiu de tot plegat, segons Melgares, és posar en valor "el feminisme, una paraula a qui el llenguatge postmasclista ha donat una connotació negativa", i lluitar contra la normalització de la desigualtat. "Que un home guanyi un 19% més, que tingui un 34% més de temps d'oci o que facin un 94% de tasques a la llar no és normal: aquestes desigualtats són la base de la injustícia de la societat", ha afirmat la regidora.

Una campanya "transgressora"

El cartell de la campanya, creat per Sofia Ugarte, té la intenció d'impactar i de transgredir. Segons ha explicat Melgares, la imatge, amb un rostre que podria ser femení, però que té un bigoti, i que porta una màscara de flors. "Volem trencar amb el que es considera normal: que una dona pugui tenir bigoti o que un home pugui portar unes flors", ha dit la regidora, que ha afegit que "es vol expressar la lluita i la protesta de com la societat heteropatriarcal eternitza els estereotips".

 

Cartell del Dia Internacional de les Dones 2017. Foto: Ajuntament de Terrassa