Uns cartells anònims a Terrassa denuncien més vinyetes polèmiques del Sr. Edi

Entre d'altres, s'inclou el polèmic acudit que feia broma amb la violència masclista el dia de Sant Valentí

Un dels cartells amb vinyetes masclistes i racistes, a la porta dels antics Jutjats de Terrassa.
Un dels cartells amb vinyetes masclistes i racistes, a la porta dels antics Jutjats de Terrassa. | J. A.
Joaquim Albalate
01 de març del 2017
Actualitzat a la 13:02h
La vinyeta "misògina" publicada pel Diari de Terrassa el dia de Sant Valentí i que feia broma de la violència masclista continua portant cua. A les crítiques envers el diari per part de la Comissió 8 de Març per no haver publicat la seva carta de denúncia, s'hi suma que, en els últims dies, han aparegut enganxats al centre de la ciutat uns cartells anònims amb una petita recopilació d'acudits gràfics del mateix autor i mitjà que es poden considerar racistes, homòfobs o masclistes.

Entre aquests acudits, apareix el que va aixecar polèmica el passat 14 de febrer, en què es representava un judici en què un acusat d'haver pegat la seva parella es justificava dient que creia que era "el dia dels morats". El mateix recurs havia estat utilitzat en un altre any, en una altra vinyeta amb el títol "El dia dels morats" que deia "et pego més que ahir però menys que demà". La tercera fa broma amb el mateix tema, dient que una dona s'ha pegat a ella mateixa "perquè és soltera".

La prostitució i el racisme són els protagonistes de les altres tres vinyetes. Els cartells han aparegut a llocs com la rambla d'Ègara o el carrer de Sant Pere, i inclouen la capçalera del Diari. No se'n sap ni l'autoria ni la intenció, malgrat que sembla tenir una voluntat de denúncia dels repetits cops en què el caricaturista ha excedit la ratlla del mal gust.
 

Un altre dels cartells, vist al carrer de Sant Pere de Terrassa. Foto: S. C.