La Comissió 8 de Març, indignada amb la direcció del Diari de Terrassa

El col·lectiu format per entitats, partits i sindicats lamenta que el rotatiu no publiqués la seva carta de protesta per la publicació d'una vinyeta misògina

per Joaquim Albalate, Terrassa | 1 de març de 2017 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Comissió 8 de Març, el col·lectiu feminista format per entitats, partits i sindicats, s'ha mostrat sorpresa i indignada amb la direcció del Diari de Terrassa després que el mitjà no hagi publicat la carta que van escriure per condemnar la publicació d'una vinyeta que feia broma amb la violència masclista el dia de Sant Valentí.

Una portaveu de la comissió, Maribel Ayné, ha aprofitat la roda de premsa de presentació dels actes pel Dia de la Dona per mostrar la seva sorpresa per no publicar la carta, que "és dura, però resumeix la lluita pels nostres drets".


Ayné ha explicat que aquest fet de no publicar la carta, que afirmava que el rotatiu "es caracteritza per una línia poc sensible a les qüestions de gènere", les fa entendre que la direcció del Diari confirma que "està d'acord" amb aquesta línia.

La Comissió ha explicat que elles també rebutgen el mite de l'amor romàntic que representa el dia de Sant Valentí, però que la vinyeta era "dolorosa i misògina", i va en contra dels valors que es defensen des de la comissió i, també, des de l'Ajuntament.


La portaveu del col·lectiu ha demanat al Diari que "tornin a mirar-se la carta, que té tota la bona intenció", tot i que no és la primera vegada que se senten maltractades des del mitjà, i que només defensa els seus drets com a nenes, noies i dones.

De fet, la vinyeta dibuixada per Don Edi i publicada el 14 de febrer continua portant cua. En els últims dies, han aparegut cartells anònims, enganxats pel centre de la ciutat, amb algunes de les vinyetes "ofensives" que s'han publicat del mateix autor en els últims anys.
 

La polèmica vinyeta publicada el dia de Sant Valentí. Foto: FB Podem Terrassa 

 

Participació