El Femení Maresme, campió del Torneig Promeses Femení de Bàsquet

La competició organitzada pel CN Terrassa va aplegar vuit equips de categoria infantil femení i va esdevenir un èxit de públic

El Femení Maresme, campió del torneig.
El Femení Maresme, campió del torneig. | CN Terrassa
Redacció
01 de març del 2017
Actualitzat a les 11:40h
El Femení Maresme va proclamar-se campió del Torneig Promeses Femení de Bàsquet, una competició de nova creació que va organitzar el CN Terrassa entre divendres i diumenge. El torneig va aplegar vuit equips de categoria infantil femení, formats per jugadores de 13 anys. Al marge del CN Terrassa i del conjunt de Sant Andreu de Llavaneres, van prendre part en l’esdeveniment el Joventut de Badalona, el Compañía María Zaragoza, el València BC, el CN Sabadell i el Bàsquet Draft Gramenet. La competició va omplir les graderies del Pavelló del Pla del Bon Aire i va mostrar un alt nivell basquetbolístic, tot complint amb escreix els objectius que s’havia marcat en tractar-se d’una primera edició.
 
Domini del Femení Maresme
 
Quant als aspectes purament competitius, el Femení Maresme va fer-se amb el títol amb una superioritat inqüestionable. Enquadrat en el grup B, va accedir a semifinals com a primer de grup en vèncer folgadament els tres partits de la primera fase. Va derrotar el CN Terrassa 54 a 4, el Companía María Zaragoza 73 a 24 i el Bàsquet Draft Gramenet 61 a 26. En semifinals, es va desfer amb la mateixa contundència del València BC (73-28), i va tancar un torneig immaculat en superar el CN Sabadell en la gran final per 53 a 32.
 
Les vallesanes van accedir a la lluita pel títol com a líders del grup A amb tres triomfs. Van guanyar el València BC (69-43), el Joventut de Badalona (64-36) i el CN Terrassa 2 (78-41), mentre que, en semifinals, van eliminar el Bàsquet Draft Gramenet (52-35). L’equip colomenc va finalitzar en quart lloc després de perdre en la final de consolació davant el València BC per un ajustat 52 a 48.
 
Els quatre equips que no van classificar-se per a semifinals van disputar els partits per la cinquena i sisena posició i per la setena i vuitena plaça. Els tercers de cada grup, Joventut de Badalona i Compañía María Zaragoza, van protagonitzar el duel pel cinquè lloc, que va decantar-se en favor de les aragoneses després d’un xoc molt equilibrat (44-42). Els dos equips locals van enfrontar-se en el matx per la setena posició amb victòria del CN Terrassa 2 per 41 a 32.
 
Concurs de triples i concurs de Two Ball
 
Al marge dels partits, el torneig va preveure la celebració d’activitats complementàries. El dissabte a la tarda, va desenvolupar-se un concurs de triples i un concurs de Two Ball, un joc per parelles que consisteix a fer el màxim nombre de cistelles des de diversos punts del voltant de la zona en un minut de temps. La jugadora del València BC Lucía Rodríguez va esdevenir la millor triplista en batre la terrassenca Alexia Romeo a la final. Quant al concurs Two Ball, el triomf va correspondre a Pilar Peris i Cristina González, del Compañía María Zaragoza, que van superar Aida Maestre i Judith Alonso, del Bàsquet Draft Gramenet, en la ronda final.
 
MVP i Cinc Ideal
 
El Torneig Promeses Femení de Bàsquet també va reconèixer la millor jugadora i les components del cinc ideal. Nhug Bosch, del Femení Maresme, va ser designada MVP i va formar part de les cinc millors jugadores de la competició juntament amb Clara Garcia (CN Sabadell), Ana Cabañas (València BC), Erika Aspajo (Bàsquet Draft Gramenet) i Fanta Gassama (Femení Maresme).