Prop de 2.000 assistents al XVIII Fòrum d'Actualitat Laboral d'Egarsat

Les jornades informatives de la mútua sobre les recents novetats legislatives s'han dut a terme en 16 ciutats espanyoles durant els mesos de gener i febrer | S'hi han tractat temes com les indemnitzacions en contractació temporal, la fixació del salari mínim interprofessional o la Llei de Reformes Urgents per al Treball Autònom

Una de les sessions del Fòrum d'Actualitat Laboral d'Egarsat.
Una de les sessions del Fòrum d'Actualitat Laboral d'Egarsat. | Egarsat
Redacció
01 de març del 2017
Actualitzat a les 11:22h
La mútua Egarsat ha tancat l'edició número divuit del Fòrum d'Actualitat Laboral amb prop de 2.000 assistents, que s’han donat cita a les jornades organitzades durant els mesos de gener i febrer a 16 ciutats del territori espanyol: Madrid, València, Barcelona, Tarragona, Girona, Lleida, Terrassa, Sabadell, Granada, Almeria, Múrcia, Logronyo, Bilbao, Las Palmas de Gran Canària, Vigo i Lugo.

Sota el títol 'Fòrum d'Actualitat Laboral 2017', en cadascuna de les jornades informatives s'han analitzat les novetats legislatives més destacades de l'àmbit laboral i de Seguretat Social. Entre elles, cal destacar les indemnitzacions de la contractació temporal a partir de la Sentència TJUE del 14 de setembre de 2016, cas De Diego Porras. La resolució del Tribunal té gran rellevància per la seva incidència en el marc normatiu espanyol actual, de manera que una comissió d'experts ha analitzat com ha de traslladar-se a la legislació laboral espanyola.

També s'han remarcat les quanties del salari mínim interprofessional, tant per als treballadors fixos com per als eventuals o temporers, així com per als empleats de la llar, amb un increment del 8% respecte a les vigents d’entre l'1 de gener i 31 de desembre de 2016. El salari mínim per a qualsevol activitat en l'agricultura, indústria i serveis, sense distinció de sexe ni edat dels treballadors, queda fixat en 23,59 euros/dia o 707,70 euros/mes.

S'ha aprofundit sobre el contingut de la proposició de llei de reformes urgents per al Treball Autònom, actualment en tràmit parlamentari i que estableix propostes de diferents mesures com modular recàrrecs per ingrés fora de termini de les quotes a la Seguretat Social; modificar el sistema d'altes i baixes a la Seguretat Social dels treballadors autònoms, de manera que la quota corresponent al mes en què es produeixin tant les afiliacions i les altes inicials com les baixes es computin des del dia en que aquelles es produeixin, i no des del primer dia del mes corresponent; establir l'ampliació de la quota reduïda de 50 euros per als nous autònoms fins als dotze mesos en lloc dels sis mesos actuals; o millorar les bonificacions per a la cura de familiars, maternitat, adopció i acolliment, entre d'altres.

A més, s'ha parlat sobre l'ampliació, des de l'1 de gener de 2017, de la durada del permís de paternitat, que amplia de 13 dies ininterromputs a 4 setmanes ininterrompudes, prolongables en el supòsit de part, adopció o acolliment múltiples en 2 dies més per cada fill a partir del segon.

Aquests Fòrums d'Actualitat Laboral són ja un referent en el sector. Les sessions han estat portades a terme per reconeguts ponents en cadascuna de les ciutats en les quals s'ha desenvolupat la jornada. D'aquesta manera, els mutualistes i col·laboradors han conegut a fons l'actualització de les qüestions que la normativa estableix en matèria laboral i de Seguretat Social per a facilitar la pràctica professional.