Mútua Terrassa acull una jornada sobre esofaguectomia mínimament invasiva

Hi participarà el professor Miguel Ángel Cuesta, un dels cirurgians amb més experiència del món, i s'hi farà una operació en directe

Redacció
01 de març del 2017
Actualitzat a les 9:33h
Aquest dijous, 2 de març, la Unitat de Cirurgia Gastrointestinal del Servei de Cirurgia General de l’HUMT durà a terme una jornada sobre esofaguectomia mínimament invasiva en decúbit pron dirigida a cirurgians amb interès en la incorporació dels processos mínimament invasius i els desenvolupaments tècnics de forma estandarditzada. La inauguració està prevista a les 8h i hi intervindrà la Dra. Rosa Asbert, directora mèdica de l’Àmbit de Servei Assistencial de MútuaTerrassa i la Dra. Salvadora Delgado, cap del Servei de Cirurgia General de l’HUMT.

Es tracta d’una activitat englobada en el programa de formació del grup espanyol EURECCA en càncer esofagogàstric i comptarà amb la participació del Professor Miquel Ángel Cuesta, cap de les unitats de Cirurgia Gastrointestinal i Mínimament Invasiva del VU University Medical Center d’Amsterdam. A més, un altre dels atractius de la jornada és la realització d’una cirurgia en directe des de quiròfan. 

La cirurgia del càncer d’esòfag està experimentant un canvi notori amb la introducció de noves estratègies terapèutiques. Una de les que han influït en la modificació de la cirurgia esofagogàstrica és la introducció de la via d’abordatge en decúbit pron mínimament invasiva per toracoscòpia. Aquesta via presenta una sèrie d’avantatges respecte altres intervencions i s’està incorporant de forma progressiva als centres de major rellevància internacional d’aquesta patologia. 

Sens dubte, un dels cirurgians amb més experiència a nivell mundial en aquesta via és el professor Miguel Ángel Cuesta i en el transcurs de la jornada compartirà els aspectes tècnics més rellevants desenvolupats al llarg de la seva trajectòria. La seva destresa quirúrgica i la seva inquietud docent possibilitaran a tots els assistents gaudir d’una jornada en la que els cirurgians que es dediquen a aquesta patologia podran enriquir-se de tots els seus coneixements i expertesa.