S'obre la convocatòria del 15è Premi BBVA de Pintura Ricard Camí 2017

El concurs, que busca joves talents pictòrics, admetrà obres fins el 30 d'abril

L'artista Manu vb Tintoré, guanyador de l'edició anterior. | Centre Cultural Terrassa
per Redacció, 28 de febrer de 2017 a les 15:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX convoquen el 15è Premi BBVA de Pintura Ricard Camí, que té com a finalitat estimular la creació pictòrica i contribuir especialment a la promoció i la projecció de joves valors catalans o residents a Catalunya.

a dotació del Premi consisteix en 12.000 euros per a l'artista i 6.000 euros que es destinaran a la promoció i projecció de l'obra de l'artista a través d'una exposició individual al Centre Cultural Terrassa, que posteriorment podrà ser itinerant. Es poden presentar les obres digitalitzades fins al 30 d'abril, a través del formulari que es troba a la pàgina web de la Fundació.


El jurat del premi, format per persones de prestigi en els àmbits de la crítica, de la història de l'art i de l'activitat artística, farà una preselecció de les obres participants i es demanarà a aquests autors la presentació de les obres al Centre Cultural Terrassa durant el 22 i 27 de maig. 

El jurat està format per: Francesc Miralles, historiador i crític d'art; Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny Hub Barcelona; Carles Taché, director de la Galeria Carles Taché, Sílvia Muñoz, historiadora i crítica d'art, Manu vb Tintoré, artista i guanyador del Premi BBVA de Pintura Ricard Camí 2015, i Eduard Vives, representant del Centre Cultural Terrassa, FACC i BBVA CX. 


El veredicte del jurat es farà públic el 14 de setembre de 2017 en un acte que tindrà lloc al Centre Cultural Terrassa. Aquest mateix dia s'inaugurarà l'exposició de les obres finalistes fins el 14 d'octubre, i seran reproduïdes fotogràficament en un catàleg general de l'exposició.

Referència de les noves tendències de la pintura actual


Al llarg dels anys, el Premi s'ha anat introduint en els cercles culturals, artístics i docents del nostre país, fins arribar a esdevenir una cita tradicional dins del panorama artístic català i un aparador de la pintura actual que pretén ser una referència de tendències i de propostes noves de la plàstica contemporània a Catalunya.

Cada dos anys els artistes tenen l'oportunitat de presentar les seves noves creacions i optar a un Premi que compta amb l'incentiu d'una dotació econòmica important i l'exposició de la seva obra pictòrica que pot ser itinerant, i que ha estat seleccionada per un jurat altament qualificat i de prestigi.

En cada edició, es constata una presència rica de llenguatges i de tècniques, una inquietud innovadora dels participants, un bon nivell qualitatiu i una participació d'artistes d'arreu, fet que palesa la continuada difusió del premi per tot el territori de Catalunya i l'alt interès que desperta en el món de l'art, i especialment entre els joves creadors.

Un Premi amb història i 31 obres guardonades

El Premi, instituït l'any 1988, és un record permanent a la figura de Ricard Camí, que va ser president de Caixa Terrassa i que sempre va tenir una sensibilitat especial per la cultura i l'art, i en particular per la pintura.

 

Participació