Unes 200 persones mostren el seu suport a Francesc Homs a Terrassa

L'ex-conseller de la Presidència ha començat avui el seu judici per la seva participació en l'organització de la consulta sobiranista del 9-N | Un acte organitzat per l'ANC i amb el suport de partits i entitats sobiranistes ha volgut denunciar la "falta de salut democràtica" de l'estat espanyol

Unes 200 persones s'han concentrat davant de l'Ajuntament de Terrassa aquest dilluns.
Unes 200 persones s'han concentrat davant de l'Ajuntament de Terrassa aquest dilluns. | Joaquim Albalate
27 de febrer del 2017
Actualitzat el 28 de febrer a les 18:56h


Unes 200 persones s'han concentrat aquest dilluns al vespre davant l'ajuntament de Terrassa, al raval de Montserrat, per donar suport a Francesc Homs, jutjat des d'aquest dilluns al Tribunal Suprem per la seva implicació en l'organització de la consulta sobiranista del 9-N del 2014.

L'acte, convocat per l'ANC i amb el lema "Això va de democràcia", ha comptat amb representants d'aquesta entitat, encapçalats pel portaveu local, Mario Soria, i també amb membres d'Òmnium Cultural i els partits sobiranistes, representats, entre d'altres, per Miquel Sàmper i Dani Nart del PDECat, Carles Caballero d'ERC i Carme Labòria de MES. A més, Maria Sirvent, de la CUP, ha excusat la seva absència, i entre el públic s'hi han vist representants de Terrassa en Comú com Emiliano Martínez.

El manifest, llegit entre els representants de les diferents entitats i partits, ha denunciat el judici polític que pateix Homs, així com tots els més de 400 càrrecs imputats per donar suport a la consulta sobiranista del 9-N. El text ha volgut protestar per la judicialització de la política i per la falta de salut democràtica de l'estat espanyol, recordant que "un 80% del país està a favor d'un referèndum per la independència de Catalunya", i ha cridat a no deixar-se endur pel pessimisme. "Podran silenciar i jutjar els nostres representants, però mai faran callar un poble sencer", ha etzibat el manifest.

Després de la lectura del manifest, una portaveu de l'ANC de Terrassa ha llegit el conegut poema de Martin Niëmoller Quan els nazis vingueren pels comunistes, que s'ha volgut convertir en un crit a defensar la democràcia i els càrrecs electes perseguits per posar urnes.

L'acte, que ha durat uns escassos vint minuts, ha acabat, com ja és gairebé tradicional, amb el cant dels Segadors per part de tots els assistents.
 

Els concentrats davant de l'ajuntament de Terrassa aquest dilluns. Foto: Joaquim Albalate

 

Els representants de partits i entitats sobiranistes, llegint el manifest. Foto: Joaquim Albalate