L'Ajuntament de Terrassa engega un espai d'orientació als instituts

L'objectiu del Punt Jove és acompanyar l’alumnat de secundària en la identificació de les seves habilitats

Redacció
27 de febrer del 2017
Actualitzat a les 14:15h
L'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Joventut i Lleure Infantil, iniciarà el mes de març el desplegament del projecte Espai d'Orientació als centres educatius de secundària. La iniciativa es porta a terme mitjançant el Punt Jove a l'Institut i vol reforçar l'orientació educativa que ja es dóna als centres d'ensenyament secundari. Els i les professionals del projecte, en coordinació amb els centres educatius, oferiran orientació i assessorament personalitzats a l'alumnat per espai d'una hora, prèvia o posterior a l'esbarjo. Els tutors i orientadors dels centres seran els encarregats de derivar l'alumnat que considerin.

En cada sessió s'explicarà, de forma individualitzada, quines són les opcions formatives que tenen a la seva disposició, tant a dins com a fora de l'institut. Es valoraran els seus interessos i motivacions, establint una relació entre la formació i la seva vida quotidiana. L'objectiu és acompanyar l'alumnat en la identificació de les seves habilitats i capacitats i establir un pla de treball per ajudar-lo a trobar l'itinerari formatiu més adequat a les seves necessitats.

L'Espai d'Orientació es desplegarà als instituts on el Punt Jove té presència segons les necessitats de l'alumnat i dels centres. El primer Espai Orientació s'iniciarà el 2 de març a l'Institut Montserrat Roig, i el seguirà el de les Aimerigues, el 10 del mateix mes.

Més de 10.000 alumnes atesos cada any

Punt Jove a l'Institut és un projecte que forma part de l'Oficina Jove del Vallès Occidental-Terrassa (Baumann Oficina Jove), amb presència a 15 centres d'ensenyament secundari (12 públics i 3 concertats), que cada any atén més de 10.000 alumnes. El Punt Jove vol aproximar als i les estudiants d'aquests centres tota aquella informació que pugui resultar del seu interès, donant suport als centres educatius en temes d'informació i orientació acadèmica, i fomentant la participació de l'alumnat dins i fora dels instituts.