La canalla, protagonista del diumenge de Carnestoltes a Terrassa

L'escola Isaac Peral s'ha proclamat guanyadora del concurs de comparses, per davant de l'escola Nova Electra i el Col·legi Sant Josep de Calassanç | El temps primaveral ha ajudat a que la rua fos d'allò més participativa

L'escola Isaac Peral celebra el primer premi al concurs infantil de Carnestoltes.
L'escola Isaac Peral celebra el primer premi al concurs infantil de Carnestoltes. | J. A.
26 de febrer del 2017
Actualitzat el 27 de febrer a les 14:24h
Extraterrestres, pel·lícules, dibuixos animats, països i cultures del món o fenomens meteorològics han omplert els carrers del centre de Terrassa aquest diumenge al matí per una multitudinària rua de Carnestoltes infantil, que també ha recordat el quarantè aniversari del Carnaval terrassenc.

El temps ha acompanyat, sense pràcticament cap núvol i una temperatura pràcticament primaveral, i les comparses, algunes formades per centenars de persones, han desfilat entre milers de ciutadans, sobretot, petits, però també grans, que han gaudit de les disfresses preparades per escoles i esplais.
 

El Llibre de les Bèsties de l'escola Isaac Peral. Foto: Joaquim Albalate


Tot i que la il·lusió era el més important, només podia haver-hi un guanyador. I ha estat l'escola Isaac Peral, amb una comparsa molt innovadora basada en "El llibre de les bèsties" de Ramon Llull, amb elefants, lleons, bous i, fins i tot, amb un Ramon Llull de carn i os a la carrossa, escrivint-lo.
 

El vaixell del viatge pel Nil de l'escola Nova Electra. Foto: Joaquim Albalate


La segona classificada ha estat l'AMPA de l'Escola La Nova Electra, amb una comparsa de l'Antic Egipte, amb els alumnes, professors i pares disfressats dels déus Keb i Isis, mentre que el bronze ha estat pel col·legi Sant Josep de Calassanç, que han elaborat una comparsa plena de guàrdies reials britànics - amb la reina d'Anglaterra inclosa - coincidint amb el Brèxit.
 

Els guàrdies reials del Brexit del Col·legi Sant Josep de Calassanç. Foto: Joaquim Albalate


Un esplai ha ocupat el quart lloc: l'esplai La Fera i les seves samarretes, que celebraven que, per fi, han aconseguit un nou local. I, per últim, l'Escola Pia ha aconseguit el cinquè premi.

La rua ha acabat amb una gran festa, amenitzada pel grup Un parell de nassos, que ha omplert la plaça Nova, i en què els alumnes del Col·legi Santa Teresa de Jesús han estat els encarregats de llegir el pregó. Un sorteig ha determinat que l'any que ve siguin els alumnes de l'escola Vedruna Vall els encarregats de fer-ho.
 

Els alumnes del Col·legi Santa Teresa de Jesús han llegit el pregó davant d'una plaça Nova plena. Foto: Joaquim Albalate