El Carnestoltes de Terrassa torna a omplir els carrers de disbauxa

Enguany s'ha celebrat l'edició "XL" de la festa, força marcada per la crítica social | La comparsa de La Baixada ha estat la guanyadora del concurs

El Carnestoltes de Terrassa ha celebrat 40 anys.
El Carnestoltes de Terrassa ha celebrat 40 anys. | Albert Prieto
Redacció
26 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:42h
El Carnestoltes ha tornat a omplir els carrers de Terrassa de disfresses, disbauxa i alegria. Amb la d'enguany, han estat ja quaranta edicions des que es va recuperar la festa, per això el Carnestoltes de Terrassa de 2017 ha estat "XL". Comparses de tot tipus han desfilat aquest dissabte a la nit en una rua llarga i molt participativa, que ha tingut molts moments per a la crítica social.

La comparsa de La Baixada ha estat la guanyadora del concurs de Carnestoltes, que com és habitual en els últims anys ha estat organitzat i valorat pels "jutges" de la Mascarada. La segona posició ha estat per Art&Dance, seguida de Los Duendes. El Top-10 l'han completat, per aquest ordre, Drunitas, Amics x Sempre, Prodis i El Globus, Groc Cridaner, Boixos de Sant Llorenç, Fundición Bonairetown i Drac de Terrassa.

Després del pregó realitzat pel Cesc del Cafè Teatre, el grup de La Llanterna ha obert la rua de Carnestoltes d'enguany gràcies al premi honorífic que va rebre l'any passat. La comparsa recreava un exèrcit romà. La comparsa dels guanyadors de l'any passat, El Porronet, ha presentat enguany una divertida carrossa de celebració dels quaranta anys de Carnestoltes i una rèplica de l'edifici de l'Ajuntament, batejat com a "Casa Conyclitorial".

Enguany l'alcalde de Terrassa no ha lliurat les claus de la ciutat al rei o reina del Carnestoltes, sinó a una assemblea que ha proclamat la República des del balcó de l'Ajuntament: la Chuchamblea Copular. Des del balcó han reclamat en un discurs molt crític els drets de les dones i han dit prou a la cosificació de la dona.

A la rua, hi ha hagut diverses comparses de caràcter crític: amb Iñaki Urdangarín, amb el reciclatge, amb la destrucció del medi ambient i fins i tot amb el mateix jurat del Carnestoltes. L'alegria i la disbauxa, aquest cap de setmana, ha anat per davant de qualsevol aspecte.