Més de 300 signatures demanen la Creu de Sant Jordi per a Amics de les Arts

L'entitat Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa celebra enguany el 90è aniversari

El cafè-bar d'Amics de les Arts i JJMM de Terrassa, una referència social i cultural de la ciutat.
El cafè-bar d'Amics de les Arts i JJMM de Terrassa, una referència social i cultural de la ciutat. | GSV
Redacció
27 de febrer del 2017
Actualitzat a les 7:37h
L'entitat terrassenca Amics de les Arts i Joventuts Musicals aspira a rebre la Creu de Sant Jordi amb motiu del seu 90è aniversari. Més de 300 persones i entitats relacionades amb el món de la cultura han signat una carta adreçada al Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya per demanar la concessió del guardó. Entre els signants figuren 35 associacions i fundacions de la ciutat, tres grups municipals de l'Ajuntament de Terrassa i vuit entitats d'altres poblacions de Catalunya, així com 263 persones a títol individual.

Amics de les Arts i Joventuts Musicals celebra enguany el seu 90è aniversari. L'entitat es va constituir formalment el mes de novembre de 1927 i des d'aleshores ha desenvolupat ininterrompudament activitats diverses en els àmbits de les arts plàstiques, el teatre, el cinema, la literatura, la fotografia i la música. Va ser l'entitat impulsora de les Biennals d'Art, la Fira del Dibuix, les Disset Hores de Cinema i el Festival Internacional de Jazz de Terrassa, entre les activitats més conegudes. 

L'entitat, que té la seu al carrer del Teatre en la cantonada amb el carrer de Sant Pere, ofereix habitualment exposicions, concerts, projeccions de cinema, presentacions de llibres i conferències, edita poesia, té un estudi a disposició de tots els socis pintors, organitza tallers, cursets i sortides culturals i té grup de teatre i de cant coral propis. El seu cafè-tertúlia ha estat punt de referència social i cultural de la ciutat des de la seva creació.

Amics de les Arts i Joventuts Musicals pertany a la Federació d'Ateneus de Catalunya. Actualment està presidida pel senyor Jordi Chueca i Abancó.