La UPC de Terrassa, present al Mobile World Congress

El Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia i la Facultat d'Òptica i Optometria seran al YoMo, el festival que vol acostar les carreres científiques a joves d'entre 10 i 16 anys

Redacció
24 de febrer del 2017
Actualitzat a les 14:07h
La UPC tindrà presència al YoMo, el The Youth Mobile Festival que s'organitza la setmana que ve dins del recinte del GSMA Mobile World Congress. Dos centres d'aquesta universitat a Terrassa seran en aquesta primera edició, que pretén inspirar els joves de 10 a 16 anys i ajudar-los a aprendre més sobre les carreres professionals de ciència, tecnologia, enginyeria, art, disseny i matemàtiques.

Un dels dos centres serà el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM), que tindrà un espai on els participants podran interactuar amb un videojoc mitjançant dues plataformes de ball. Magic Marble (estand 43), inspirat en l’estètica de la pel·lícula La guerra de les galàxies, que permetrà als visitants utilitzar el moviment del seu propi cos per resoldre els diferents reptes que planteja.

D'altra banda, la Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa també serà al YoMo, dins de l'estand del Col·legi d'Òptics Optometristes de Catalunya, i diferents professors de la UPC també seran als diferents espais del certamen.

Diversos tallers per motivar els joves en la ciència

Controlar el televisor a través dels moviments, analitzar la força de les onades o representar gràficament el relleu en un mapa... aquestes són algunes de les activitats que la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) portarà a terme al festival.

La UPC desplaça gran part de les activitats que es fan a les instal·lacions dels diferents centres docents per mostrar la ciència i la tecnologia als més joves. Uns cinquanta professors, sent així la Universitat que més activitats portarà a terme en aquest festival, aprofitaran l’oportunitat per donar a conèixer els estudis de la UPC i per atreure vocacions cap a l’enginyeria, l’arquitectura, les ciències i la tecnologia. Mitjançant tallers, conferències i demostracions, es canviaran les aules i els alumnes, per uns dies, a fi d’ensenyar l’activitat de recerca que es fa des de la Universitat.

L'ETSETB de Barcelona, d'enginyeria de telecomunicacions, ensenyarà com funciona un sistema audiovisual a través de gestos i moviments, a través de jocs i tallers. L'EPSEB, d'edificació, farà crear mapes de relleu i models 3D als joves. També hi serà l'ETSECCPB, d'enginyeria de camins, canals i ports, i l'EEBE, amb un projecte d'enginyeria química. També hi haurà diversos tallers de matemàtiques i estadística, així com la presència de l'Exploratori de la Natura de Manresa.