La Diada de la Nova Atenes portarà a Terrassa els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella de Valls

La segona edició de la diada, organitzada pels Minyons, se celebrarà l'1 d'octubre | Els malves han presentat aquesta setmana el seu calendari de la primera part de temporada

Redacció
24 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:41h
El 3 de 10 amb folre i manilles dels Minyons a la Diada de la Nova Atenes del 2015.
El 3 de 10 amb folre i manilles dels Minyons a la Diada de la Nova Atenes del 2015. | Minyons
La Diada de la Nova Atenes torna al calendari casteller dos anys després de la seva primera edició i ho farà amb un cartell espectacular: els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls seran els convidats dels Minyons de Terrassa a la diada que se celebrarà a la ciutat vallesana l'1 d'octubre, en un escenari encara per confirmar.

El president dels Minyons, Jordi Juanico, ha afirmat que la Nova Atenes és "la millor actuació que es pot veure a dia d’avui en el panorama casteller". Es tracta de la segona edició de la diada, que ja es va celebrar el 2015 al parc de Sant Jordi, amb la participació, també, de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Sants.

La diada de la Nova Atenes és una diada creada amb la intenció de dur a la ciutat de Terrassa una diada amb les colles més grans del país en el millor moment de la temporada. Deu el seu nom a la voluntat dels malves de reforçar culturalment la ciutat de Terrassa, fent seva la idea difosa durant el modernisme per Eugeni d'Ors. 

De fet, la diada del 2015 va ser històrica perquè el parc de Sant Jordi va convertir-se en la tercera plaça de 10 de la població amb el 3 de 10 amb folre i manilles que van descarregar els malves, i que van acompanyar amb el 5 de 9 amb folre, el 2 de 9 amb folre i manilles i el pilar de 7 en la que és una de les millors actuacions de la història dels malves. També s'hi va veure el 4 de 9 amb folre i pilar de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

El calendari dels malves, amb novetats

Els malves han publicat el seu calendari fins a l'aturada de l'estiu. Els Minyons tornaran a ciutats com Tarragona, on no actuaven des del 2006, o a Figueres, que no visiten des del 2001. També actuaran a Santpedor per primer cop en la història de la colla.

La colla terrassenca també manté al calendari cites fixes els darrers anys, com Corpus a Cornellà, l'aniversari del bateig Vailets de l’Empordà o la diada de Can Jorba a Barcelona.

A més, els Minyons no obliden la ciutat de Terrassa: durant aquest període, hi actuaran fins a 8 vegades fins el mes de juliol.