Repte d'alçada del CN Terrassa masculí a la piscina del Quadis CN Mataró

Redacció
24 de febrer del 2017
El sènior masculí de waterpolo del CN Terrassa visita aquest dissabte (12.45h) el Quadis CN Mataró en partit corresponent a la setzena jornada de la Lliga Nacional de Waterpolo Divisió d’Honor, la segona consecutiva fora de casa. El conjunt de Dídac Cobacho, tercer a la taula amb 33 punts, afronta un dels desplaçaments més difícils de la temporada contra un rival del qual només el separen cinc punts a la classificació.
 
El tècnic local afrontarà el desafiament amb el maldecap de l’estat físic d’Àlex de la Fuente, que pateix molèsties al colze, i de Donat Galeev, que té febre. Els dos són dubte de cara al matx a la capital del Maresme. “Després de la victòria a la piscina del Catalunya, és una bona oportunitat per recuperar sensacions, si bé estem davant d’una de les sortides més dures del campionat”. Cobacho remarca que, en cas de triomf, l’escletxa s’obriria fins als vuit punts, “un coixí prou interessant”. “El Mataró, no obstant, voldrà demostrar que vol lluitar per la tercera posició fins al final”, afegeix el tècnic.
 
L’entrenador egarenc s’espera un xoc igualat i de marcador curt, en el qual prevaldran les defenses. “Històricament, sempre ha estat així. És l’escenari de partit que ens imaginem”. De moment, els dos precedents d’enguany s’han decantat del costat terrassenc, 12 a 9 als quarts de final de la Supercopa d’Espanya i 10 a 8 en el matx de la cinquena jornada de lliga. Ambdós partits, però, van disputar-se a la piscina de l’Àrea Olímpica.
 
Respecte al planter mataroní, el tècnic terrassenc destaca l’aportació del brasiler Gustavo Guimaraes, tercer màxim anotador de la lliga amb 39 dianes. “Sens dubte, és l’home que cal controlar. És intel·ligent, bon llançador i perillós en l’u contra u. L’hem de lligar de ben a prop”. Cobacho també subratlla la qualitat dels dos boies, l’holandès Thomas Lucas i Àlex Codina. “Són ràpids i ens obliguen molt a nivell defensiu”.