El Parlament fa el primer pas per fer desaparèixer les torres d'alta i mitja tensió de Rubí

La Comissió d'Empresa i Coneixement ha aprovat una moció de Ciutadans que insta a traslladar o soterrar les diverses línies

Torres d'alta tensió a l'avinguda de l'Electricitat de Rubí.
Torres d'alta tensió a l'avinguda de l'Electricitat de Rubí. | Ciutadans
Redacció
23 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:57h
Una proposta de resolució presentada per Ciutadans a la Comissió d'Empresa i Coneixement ha aconseguit que el Parlament de Catalunya faci el primer pas per traslladar o soterrar les torres elèctriques al seu pas per Rubí. La moció de Ciutadans insta la Generalitat a "fer complir els convenis signats amb tots els agents implicats per fer efectiu el trasllat o soterrament d’aquestes torres".

El portaveu de Ciutadans a la comissió, Joan García, s'ha mostrat satisfet perquè "suposa donar el primer pas per a la resolució definitiva d'aquesta situació". García, però, ha criticat "la incongruència de Junts pel Sí, que al Parlament vota en contra de la proposta de Cs mentre que a l'Ajuntament de Rubí li dóna suport" i els ha instat a "treballar pensant en els ciutadans".

Joan García ha recordat que la situació geogràfica de Rubí "l'ha convertit en un punt estratègic en la distribució d'electricitat a Catalunya, motiu pel qual s'hi concentren moltes línies elèctriques", i ha senyalat que "aquesta elevada concentració electromagnètica suposa un elevat risc per a la salut de les persones". És per això que ha instat al Govern a treballar per poder complir aquests acords i així fer desaparèixer aquests elements el més aviat possible.