Ja es poden demanar els permisos per vendre llibres i roses per Sant Jordi

Aquest any, en ser diumenge, es preveu que la festivitat sigui multitudinària tant per clients com per nombre de parades

Redacció
28 de febrer del 2017
Una parada de llibres i roses per Sant Jordi, a la plaça Vella de Terrassa.
Una parada de llibres i roses per Sant Jordi, a la plaça Vella de Terrassa. | Arxiu ND

Encara queden gairebé dos mesos pel 23 d'abril, però l'Ajuntament de Terrassa ha obert el període per a demanar l'autorització per vendre llibres i roses al carrer per la festivitat de Sant Jordi. Les autoritzacions es poden demanar a través de la seu electrònica, de les Oficines d'Atenció Ciutadana o del Servei de Via Pública fins el 17 de març.

Aquest any, la festivitat de Sant Jordi serà un diumenge. És per això que es preveu una gran afluència no només de públic, sinó també de parades ja que, aprofitant el dia de festa, les escoles o esplais podran organitzar-se per tenir presència als carrers de la ciutat. La venda en diades tradicionals, com Sant Jordi o la Castanyada, suposen una font important d'ingressos per les entitats i col·lectius.

Per instal·lar una parada, però, cal demanar una autorització i pagar una taxa. Les entitats i empreses que ho desitgin hauran d'omplir la sol·licitud, tenint en compte, això sí, que ni es garanteix la ubicació a l'emplaçament sol·licitat ni la concessió dels metres sol·licitats.

De fet, si hi ha més peticions que disponibilitat en un espai, es prioritzarà la llicència de floristeries o llibreters amb llicència d'activitat i domicili social a Terrassa. Després, la tindran les entitats cíviques, socials i culturals inscrites al Registre Municipal, i després, la resta. Es podran sol·licitar un màxim de tres parades per petició de tres metres lineals cadascuna.

Pel que fa a les condicions de les parades, l'Ajuntament fa saber que totes les llicències són personals i intransferibles, i, a més, ha d'estar a les parades davant de la sol·licitud d'agents de l'autoritat i inspectors de l'Ajuntament. Es podran muntar a partir de les vuit del matí, i desmuntar-se fins a les deu de la nit. Podran obrir entre les nou del matí i les nou del vespre.

Les parades s'ajustaran a les mides i la ubicació que es determini a l'autorització, i només es podran vendre roses i llibres. No es podrà cap activitat fora de l'espai autoritzat per la parada, ni repartir fulls volants o tríptics a la via pública. Tampoc es podrà penjar res al mobiliari urbà ni als arbres, i caldrà que el titular mantingui l'espai afectat en bones condicions de neteja, salubritat, seguretat i estètica.

El centre de la ciutat és un espai molt limitat, i la superfície que ocupin les parades haurà de ser de tres metres lineals, mentre que les que s'ubiquin a la Plaça Vella i al raval de Montserrat, que solen estar ocupades per les principals llibreries i floristeries de la ciutat, podran tenir com a màxim sis metres. A d'altres punts de la ciutat es podrà tenir en consideració d'altres mides.